Klubben backar tränarna efter ”petning” av 8-åring

”Inga konstigheter med det som har skett”

HOCKEY

Den aktuella klubben backar inte från hur situationen med den åttaåriga pojken har sköts.

Ordföranden i klubbens sportkommitté ger tränarna fullt stöd.

– Vi står helt enade i hur den här frågan har hanterats, säger han.

Foto: gd.se
UPPRÖR Insändaren publicerad på Gefle Dagblads hemsida.

Någon av de närmsta dagarna kommer den aktuella klubben att gå ut och svara på insändaren som mamman till den åttaåriga killen har skrivit.

– Hela klubben står bakom det här, och tanken var först att vi skulle gå ut med klubbnamnet. Men av hänsyn till grabben har vi bestämt att bemöta det anonymt. Vi hoppas att alla respekterar det, säger ordföranden i sportkommittén.

”Det är jättejobbigt för oss”

Hur mår ni efter all publicitet som har varit runt det här?

– Det är jättejobbigt för oss, och framför allt de berörda tränarna, men även för hela ungdomshockeyn i Gästrikland. Den aktuella händelsen blir framställd på felaktiga grunder där viss information utelämnas. Att bara nämna ordet petning i det här sammanhanget är ju direkt felaktigt.

 Ordföranden i sportkommittén står helt bakom beslutet att låta den åttaåriga pojken börja träna med jämnåriga i stället för att möta spelare som är två år äldre.

– Det är inga konstigheter med det som har skett. Problemet är att det har målats upp på ett konstigt och felaktigt sätt.

Men finns det inte någonting som du tycker ni kunde ha gjort annorlunda?

– Det ska vara kommunikationen i så fall. Att vi borde hade pratat mer med mamman så att även hon har varit med på allting.