Spelarna som kommer att floppa i slutspelet

Sportbladets Jonathan Ekeliw Dream Team-guidar

Foto: SCANPIX, BILDBYRÅN
HOCKEY

Plocka ut ditt eget lag i Dream Team – och gör slutspelet ännu mer spännande.

Här ger Sportbladets Jonathan Ekeliw tips på vilka spelare man borde undvika i sin uppställning.

SPELA DREAM TEAM HÄR

MÅLVAKT

Johan Holmqvist, Brynäs, $7 500 000

”Honken” spelade – precis som hela Brynäs – upp sig under grundseriens slutskede. Men överlag har veteranen haft en tung säsong, och i fjolårets slutspel petades han av Niklas Svedberg. Och mot Skellefteå lär Brynäs få det tufft, oavsett vem laget ställer mellan stolparna.

BACKAR

David Petrasek, HV71, $10 000 000

Var en av HV-veteranerna som Ulf Dahlén valde att sätta på läktaren i ett par matcher – för att de inte presterade. Men Petrasek tog petningen på rätt sätt och har kommit tillbaka starkare. Att han, tillsammans med Modos Richie Regehr, värderas högst av alla backar i Dream Team känns dock inte rättmätigt.

Mikko Kousa, Modo, $8 500 000

Gjorde bara en poäng på de åtta avslutande grundserieomgångarna och har, totalt sett, minus sex i plus-minus/statistiken. Ändå värderas han högt av Dream Team-gänget. Jag skulle inte lägga mina slantar på Kousa...

FORWARDS

Daniel Widing, Brynäs, $9 000 000

”Widdes” produktion har blivit sämre och sämre med åren och nu vill Brynäs, enligt uppgift, bryta hans kontrakt. 30-åringen är en humörspelare och lär sakna den där extra gnistan och motivationen i årets slutspel.

Fabian Brunnström, Frölunda, $9 500 000

Var en prestigevärvning när han hämtades in i somras, men har inte levt upp till förväntningarna. Sedan årsskiftet har det bara blivit två mål från Brunnströms klubba. Det finns betydligt mer pålitliga forwardsalternativ i samma prisklass.

Ladislav Nagy, Modo, $9 000 000

Avslutade grundserien lika formsvagt som hela Modo. Gjorde inte en enda poäng de sista sex matcherna, och har bara noterats för fyra sedan nyår. Kan såklart tända till i slutspelet, men känns inte som den spelartyp som kliver fram i avgörande lägen.

■ ■ ■ Fotnot: Spelstopp tisdag 19.00.

SKAPA DITT LAG I DREAM TEAM SLUTSPELET NU!