Förre NHL-målvakten öppnar för elitserien

Ersberg kan hamna i Växjö: ”Spel i Sverige ett bra alternativ”

Foto: Scanpix
Erik Ersberg under sin tid i NHL.
HOCKEY

En nyopererad Erik Ersberg, 31, öppnar för elitserien igen.

Och enligt vad Sportbladet erfar är Växjö en av klubbarna som visat intresse för landslagsmålvakten.

– Spel i Sverige är definitivt ett bra alternativ, säger Ersberg.

Fredrik Norrenas framtid är högst osäker. Försvinner finländaren ska Växjö ha in en ny förstemålvakt och ett hett alternativ är Erik Ersberg.

Så sent som för två år sedan var Ersberg tillsammans med Viktor Fasth Tre Kronors VM-målvakter.

– Att Växjö är intresserat känner jag inte till. Jag har tagit det ganska lugnt hittills och inte pratat så mycket med agenten. Men jag är öppen för det mesta, säger Ersberg.

– Väljer Erik att komma hem är han en toppmålvakt i elitserien. Klart att det finns intresse då, men först måste han bestämma vad han vill göra, säger Ersbergs agent Patrik Aronsson.

Ska bli pappa

En sak som talar för att det kan bli Sverige igen är att Ersberg och hustrun Lydia väntar första barnet. Nedkomsten är beräknad till den 17 mars.

– Klart att det spelar in. Ska det bli KHL igen kommer jag att ha höga krav på vilken stad och klubb det är. Det måste vara lätt för övriga familjen att resa till och från om det behövs, säger Ersberg.

Den förre HV-målvakten lämnade elitserien 2007 för spel med Los Angeles Kings. Totalt blev det 53 NHL-matcher innan han 2010 valde att flytta till KHL.

Efter två säsonger i storklubben Salavat Ufa bytte Ersberg till ukrainska Donbass Donetsk. Efter en bra höst där han var uttalad förstemålvakt satte skador stopp för spel. I januari tvingades han till en operation i bukväggen, och några fler matcher blev det inte den här säsongen.

I fredags blev det en ny operation, den här gången i höften. Den välkände idrottsläkaren Leif Swärd gjorde ingreppet i Göteborg. Nu väntar en rehabperiod på två-tre månader.

– Som jag har fått det förklarat är det höften som är roten till de problemen jag har haft med ljumskar och mage.