Succé för Michael Nylander i Vita Hästen

HOCKEY

Michael Nylander gjorde succé direkt i Vita Hästen.

Det blev seger mot Tingsryd mycket tack vara "Nyllets" två poäng.

– Vi hoppas han blir kvar resten av året och jag tror det är hans ambition också, säger klubbens vd Fredrik Jensen till Sportbladet.

Sportbladet skrev tidigare under söndagen om hur division ett-klubben Vita Hästen är nära att värva meriterade 41-åringen Michael Nylander för resten av säsongen.

Under eftermiddagen gjorde han så något av en testmatch för klubben mot Tingsryd i Allettan. Och det blev succé direkt.

Mål direkt

Nylander öppnade med att göra 1-0 i slutet av första perioden innan han också spelade fram till 2-0-målet i andra periodens inledning. Vita Hästen vann till slut matchen med 4-2 och klubbens vd Fredrik Jensen är imponerad.

– Speciellt i de två första perioderna så märkte man vad han kan. Det är riktigt bra att producera två poäng direkt trots att han knappt spelat med sina kedjekamrater.

Vad har ni sagt om framtiden?

– Vi har känt på varandra lite, vi har positiva samtal och jag hoppas han blir kvar resten av året och jag tror det är hans ambition också. Vi har haft en drive bland våra sponsorer för att täcka upp för kostnader och det ser ljust ut. Förhoppningsvis kan vi sätta oss ner i veckan.

Hur mycket skulle han betyda i er jakt på allsvenskan?

- Den rutinen och professionalismen är viktig i vilket lag som helst. Sen ser man på Tingsryd-spelarna att de har lite extra respekt för honom där ute, helt klart.

Kan han skrämma upp er i allsvenskan menar du?

– Haha ja det vore något, alla sätt är bra bara vi går upp, säger Fredrik Jensen.

ARTIKELN HANDLAR OM