AIK:s kvalserieplan: offra SHL-matcher

HOCKEY

En oviktig träningsmatch inför SHL-omstarten.

Men för AIK var matchen mot Brynäs början på en mental uppladdning inför kvalserien.

– Det är klart vi har pratat om vad som kommer hända i en kvalserie, säger Rikard Franzén.

AIK matchade åtta juniorer och Brynäs testade comebackande Lukas Kilström och Sebastian Enterfeldt. Svaren var positiva, matchkvaliteten lite sämre.

Eller som Tommy Jonsson beskrev det:

– En sådan här match i ett sådant här läge ger sällan den exakta kvaliteten som man brukar vara nöjd med.

Så resultatet, 2-1 till Brynäs, var inget som något av lagen bär med sig in i SHL-omstarten.

Däremot var matchen ett led AIK:s förberedelse för kvalserien. Under den senaste veckan har man tränat som ett "miniträningsläger" med dubbla pass nästan varje dag för att förbereda kroppen för kvalserien. Att det kan förstöra formen direkt efter uppehållet är av mindre betydelse.

– Vi kör mycket hjärta och lungor. Vi försöker hitta en formtopp längre fram. Vissa kanske har lite trötta ben i några matcher efter uppehållet men så är det, säger Rikard Franzén som också säger att man nu även påbörjat en mental förberedelse inför det påfrestande kvalseriespelet.

– Klart vi har pratat om vad som kommer hände i en kvalserie, hur motståndarna kommer se ut. Det är en viss mental del i det att förberedda sig för det, säger AIK-tränaren.

■ ■ ■

Örebro var det tredje SHL-laget som matchade på onsdagskvällen. Närkingarna är på träningsläger i Schweiz och besegrade Kloten med 4-2.

– Vi spelade ganska bra. Vi höll spelet väl uppe och skapade lite mer. Såg rätt pigga ut. Men det var samtidigt bara en träningsmatch, säger tränaren Kent Johansson.

Nyförvärvet Brian Willsie spelade däremot inte.

– Inte klart med papperen. Vi har förhoppningar på att han spelar nästa (mot Bern på fredag), men papperen måste bli klara, säger Örebro-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM