Ridderwall till Rögle – precis som Jensen

Foto: BILDBYRÅN
Stefan Ridderwall.
HOCKEY

Stefan Ridderwall återvänder till svensk hockey.

Målvakten är klar för Rögle.

– Rögle var mitt förstahandsval, säger Ridderwall i ett pressmeddelande.

Ängelholmarna presenterar även Jesper Jensen, senast i Karlskrona, som nyförvärv.

Foto: TT
Jesper Jensen.

Rögle har redan värvat Ludvig Rensfeldt från Malmö men å andra sidan tappat talangfulla duon Daniel Zaar, Luleå, och Dennis Everberg, Colorado.

Nu har ängelholmarna klart med ytterligare två nyförvärv.

Målvakten Stefan Ridderwall, 25, återvänder till allsvenskan efter ett år i tyska Düsseldorf. Förre djurgårdaren Ridderwall fick lämna Örebro mitt under säsongen 2012-13. Han avslutade då säsongen i Oskarshamn innan han skrev på för den tyska klubben.

– Rögle var mitt förstahandsval. När jag träffade "Masken" fick jag en bra känsla och jag har många kompisar som spelat i Rögle genom åren och alla har trivts jättebra i klubben. Som spelare hatar man att komma till Lindab Arena och nu får jag se fram emot att ha publiken med mig som hemmamålvakt istället, säger han i ett pressmeddelande.

Landslagsmeriterad

Jesper Jensen, 27, är dansk landslagsman och stod för 38 poäng i allsvenskan för Karlskrona den gångna säsongen. Nu är han överens med Rögle och har, precis som Ridderwall, undertecknat ett tvåårsavtal.

 – Vi tittar väldigt mycket på att de spelare vi skriver kontrakt med ska vara anpassade för det spel vi vill spela, och där passar Jesper väldigt bra. Dessutom är han en vinnare i sin personlighet och det är en annan detalj vi värderar högt för att få en stark grupp, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM