”Osten” om attacken: Känns väldigt tråkigt

HOCKEY

Jonathan Hedström går till stenhård attack mot Lars ”Osten” Bergström i sin biografi ”Jonte – rakt från hjärtat”.

Luleå-sportchefen håller inte alls med om det han läser:

– Det känns väldigt tråkigt, säger han.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Lars "Osten" Bergström.

I dag kommer Jonte Hedströms biografi ”Jonte – rakt från hjärtat” ut. I ett kapitel avhandlar han den stökiga sista tiden i Luleå 2010. Han går till stenhård attack mot sportchefen Lars ”Osten” Bergströms agerande i samband med turbulensen.

Sportbladet tog kontakt med Luleå-sportchefen som efter att ha läst utdraget valde att svara på kritiken i ett mejl:

"Så jobbar vi inte"

– För det första vill jag bara beklaga att Jonte har den här trista bilden av sin tid i Luleå. Det känns väldigt tråkigt. Det här är inte den bild jag eller Luleå Hockey har av den här tiden och det som här beskrivs är inte heller något som jag eller föreningen vill förknippas med. Så jobbar vi inte, helt enkelt, säger han utan att vilja gå in på den specifika kontraktssituationen.

– Vi vill hitta bra lösningar som självklart värnar föreningens intressen men också den enskilde spelarens. Här kan vi bara konstatera att det är många faktorer som ska stämma, inte sällan under tidspress, för att en transfer ska gå i lås. Det vet alla som är verksamma inom elithockeyn. Och det är tyvärr inte alltid det lyckas. I de fall det inte går att lösa förstår jag att det skapar en stor besvikelse hos den berörde spelaren. Och det är självklart tråkigt även för oss när så sker, säger han,