Almtuna slutar betala damlaget inför kvalet

HOCKEY

Almtuna har stora ekonomiska problem.

För att rädda föreningen kommer klubben inte att betala damlaget, som är påväg upp i Riksserien, för fortsatt spel den här säsongen.

"Jag är så fruktansvärt arg, ledsen, besviken, uppgiven, trött, förtvivlad,"skriver spelaren Mathilda Gustafsson på sin blogg på UNT.

Almtuna är hårt pressade ekonomiskt och har inlett en rekonstruktion.

– Styrelsens fokus är nu att rädda föreningen från konkurs och vi tvingas därför göra besparingar som slår negativt mot stora delar av vår verksamhet, skriver styrelsen på klubbens hemsida.

Klubben har redan tvingats sälja spelare i herrlaget i Hockeyallsvenskan, men under rekonstruktionen stryper man kostnaderna ytterligare.

På hemsidan meddelar klubben att varken dam- eller juniorlaget kommer att få finansiering för stundande positiva kvalspel.

"Skärpning Almtuna!!"

Beslutet får Damkronornas förbundskapten Leif Boork att rasa. På Twitter skriver han:

”När vi var i Uppsala med Damkronorna var 100 tjejer på isen från en rad klubbar i närområdet. Såg bra ut! Skärpning Almtuna!! Ta ert ansvar!”

”Om damerna har spelat en hel säsong med gott resultat, som AIS damer gjort, bör det väl gå att få fram pengar för att avsluta säsongen”, fortsätter han.

"Fruktansvärt arg"

Mathilda Gustafsson är spelare i damlaget och går hårt åt klubbledningen på sin blogg på UNT.

“Jag är så fruktansvärt arg, ledsen, besviken, uppgiven, trött, förtvivlad.. men framförallt arg och ledsen. Varför har vi då överhuvudtaget spelat hela den här säsongen? Varför har vi kämpat oss igenom varenda match i grundserien med de få spelare vi har haft? Varför har vi ens försökt?

"När ljuset i tunneln hela tiden har varit för oss att eventuellt få spela ett kval.Att eventuellt få visa Almtuna, Uppsala och alla andra icke-supportar till damhockey överlag, att vi minsann kan! Att vi aldrig ger oss. Men nu när vi inte får det, förstår jag inte varför man ens har haft ett damlag den här säsongen om man inte ens kan låta oss få försöka nå vår målsättning."

ARTIKELN HANDLAR OM