Brutala tacklingen upprör i Danmark

Föll med ansiktet i isen

HOCKEY

En brutal tackling utöver det vanliga.

Det är vad hockey-Danmark pratar om just nu.

– Om han spelat i NHL så skulle han ha varit avstängd resten av serien, säger Søren Mathiasen, Esbjergs Vd.

Det är final i danska hockeyligan. Men det är inte själva spelet som alla pratar om. I stället riktas allt fokus på den brutala tacklingen som NHL-meriterade Warren Peters, Sønderjyske, delade ut på Esbjergs Lasse Bang.

Det var i den första finalmatchen – på Påskdagen – som den brutala tacklingen ägde rum. Lasse Bang såg ut att förlora medvetandet efter smällen och föll med ansiktet i isen.

– Han (Warren Peters) kommer med böjda knän och drar axeln mot Lasse Bangs ansikte. Jag kommer inte att säga hur många speldagar han ska vara avstängd,  men jag vet att han skulle ha varit avstängd resten av serien, om han hade spelat i den amerikanska hockeyligan, NHL, säger Søren Mathiasen till dr.dk.

Avstängd tills vidare

Warren Peters, 32, har gjort 96 NHL-matcher för Dallas, Calgary och Minnesota innan han kom till Danmark till den här säsongen.

– Det var en tuff tackling, men jag kan försäkra er om att Warren Peters inte var ute efter att skada. Det är olyckligt att han skadade sig, men det var inte avsiktligt, säger Sønderjyskes tränare Dan Ceman till JydskeVestkysten.

Warren Peters är avstängd tills vidare.

I bäst av sju matcher leder Sønderjyske finalserien med 2-0.