Tidigare spelaren död i bilolycka

Foto: AP
Duri Camichel omkom i en bilolycka
HOCKEY

Sveriges VM-motstånd Schweiz har sorg.

Tidigare landslagsspelaren Duri Camichel har omkommit i en bilolycka, endast 32 år gammal, enligt Blick.

– Jävligt tråkigt att höra, det var en fin kille, säger Anders Eldebrink, som tränade Camichel under förra året, till Sportbladet.

Mitt i uppladdningen inför VM, där det schweiziska laget spelar i samma grupp som bland annat Sverige, har landslaget fått ett chockerande besked.

Tidigare landslagsspelaren Duri Camichel, 32, har omkommit i en bilolycka i Costa Rica.

Laget i chock

Beskedet nådde under dagen det schweiska landslaget, på plats i Prag – och ska enligt sajten 20 minuten, ha kommit som en chock.

Förbundskapten Glen Hanlon gjorde onsdagens träning frivillig för spelarna.

– Vi är chockade och bestörta. Alla våra tankar går till de anhöriga. Vi vill också skicka styrka till vårt landslag i Prag, säger schweiziska hockeyförbundets ordförande Marc Furrer.

32-årige Duri Camichel avslutade karriären förra året efter flera framgångsrika år. Han var lagkapten för topplaget Zug i fem år och därefter assisterande lagkapten i Rapperswil under den sista säsongen. Där tränades han av Rögles nuvarande tränare Anders Eldebrink som fått beskedet precis när Sportbladet ringde upp honom.

”En ledartyp”

– Tråkigt som tusan.

– Han var en ledartyp som jag gjorde till assisterande kapten för att han skulle stötta min nya kapten som var en yngre kille. Duri gjorde ett bra jobb med att stötta honom. En glad och öppen kille som jag pratade mycket med, säger Eldebrink.

Enligt Eldebrink var det skador som fick Camichel att sluta med ishockeyn.

– Ja han tappade sugen på hockeyn, han ville göra annat i livet och hade mycket idéer. Han började jobba som personlig tränare.

Camichel inledde ett samarbete med fystränaren Harry Andereggen som också omkom i bilolyckan.

Totalt stod Duri Camichel för 267 poäng och 604 matcher i den schweiziska högstaligan.

På landslagsnivå var Camichel bland annat med i VM 2007.

Sverige möter Schweiz den 9 maj i VM-gruppspelet.