Bad om ursäkt efter rasismskandalen

”De lade på telefonerna som vänner”

HOCKEY

En Färjestadjunior fick utstå rasistiska glåpord i ett möte med Frölunda.

I dag har Frölunda suttit i ett individuellt möte med Frölundajunioren som också ringt och bett om ursäkt till FBK-spelaren.

– De lade på telefonerna som vänner, de hade en bra dialog, säger Frölundas presschef Peter Petersson-Kymmer som också meddelar att Frölundajunioren därmed får fortsätta i laget.

Det var i slutet av tredje perioden mellan Frölundas och Färjestads juniorlag som en spelare i Frölunda skrek rasistiska glåpord mot en Färjestadsspelare.

Orden hördes över hela ishallen och efteråt var det mycket upprörda känslor.

– Jag fattar att det är hett och mycket känslor på isen. Men sånt där hör inte hemma någonstans i samhället. Min spelare blev ledsen, men han tog samman och fullföljde matchen, sa FBK-tränaren Staffan Lundh till Sportbladet.

”Skiljdes som vänner”

I dag har Frölunda samlat laget och diskuterat igenom det inträffade.

– Vi satte oss i möte med våra juniorer och pratade om vad som hände och så satte vi oss med vår kille som var inblandad. Han lyfte luren och bad Färjestadsspelaren om ursäkt och han godtog den ursäkten, säger presschefen Peter Petersson-Kymmer och fortsätter:

– Klubbarna har också varit i kontakt med varandra och vi är överens om att ursäkten är framme och de har pratat och rett ut det med varandra och då går vi vidare i livet.

”Tagen över uppståndelsen”

Ursäkten betyder också att spelaren får fortsätta tillhöra Frölundas juniorverksamhet.

– Han har suttit med våra ledare och där vi verkligen har poängterat vår värdegrund vad vi säger säger till varandra, motspelare, domare och ledare ute på isen. Han har inte bara bett om ursäkt utan förstått vad det handlar om. Det är viktigt, säger Petersson-Kymmer.

Färjestadspelaren har valt att inte kommentera händelsen.

– Vi har pratat med vår spelare som utsatts för de rasistiska påhoppen. Och han vill inte prata om det som skett. Han är tagen över den uppståndelse som saken fått och vill helst vara anonym, säger Thomas Rundqvist, utvecklingschef i klubben, till Sportbladet.

– Vi går vidare nu, saken är utagerad.