Stäms på 19 miljoner

Allehanda: Även Peter Forsbergs namn nämns

HOCKEY

Kent Forsberg, tidigare förbundskapten för Svenska ishockeylandslaget, stäm på 19 miljoner kronor.

Enligt Allehanda.se nämns även sonen Peters namn i samband med härvan.

– Det där får du ta med min advokat, säger Kent Forsberg till tidningen.

Kent Forsberg ansökte, i egenskap av ordförande för Anytec Boats AB, den 12 augusti 2014 om att försätta bolaget i konkurs. Nu stäms Forsberg av två föredetta aktieägare som menar att konkursen var omotiverad och att den orsakat dem ekonomisk skada på totalt 19 miljoner kronor.

”Får kontakta mitt ombud”

Bakgrunden till konkursen var att ordföranden Kent Forsberg samt vd:n Mats Melbin inte beviljades några nya lån av SE-banken eftersom de inte kom överens med de andra två ägarna Peter Johansson och Casper Seifert.

"Bolaget saknar förmåga att rätteligen betala sina skulder vartefter de förfaller och denna oförmåga är inte endast tillfällig. Bolaget är därför på obestånd", skrev Forsberg och Melbin i konkursansökan.

En uppfattning Johansson och Seifert inte delar och därför har de nu stämt Forsberg.

– Det där får du ta med min advokat, säger Kent Forsberg till Allehanda.

– Jag kommer inte att lämna någon kommentar, jag har ombud som tar hand om det här. Du ska få kontaktuppgifter så att du kan kontakta mitt ombud, säger Peter Johansson.

Peters namn nämns

Allehanda skriver också att det finns åsikter om att ärendet bör prövas utanför Ångermanland och att sonen Peters Forsbergs namn nämns i härvan. De preciserar dock inte hur.

”Det är inte tal om att målet ska prövas av någon annan tingsrätt utan av en utsockenes domare. Angående Melbin så låter mina huvudmän meddela att de inte har stängt några dörrar men att de bedömer bevisläget som gott mot Kent Forsberg”, skriver Peter Johanssons och Casper Seiferts ombud Jerker Öhrfeldt i ett mail till Allehanda.

Kent Forsberg var förbundskapten för Tre Kronor 1995-1998 och vann VM 98.