”Spelarna frågade om jag var seriös”

Bisarra scenerna som ingen hade sett förut

HOCKEY

”The more the merrier”.

Kanske var det så Andy Escala, tänare för Tenafly high school, tänkte när han ställde två (!) målvakter på isen.

– Jag var tvungen att markera, säger han.

Synen är som hämtad ur en komedifilm.

När Tenafly high school mötte St. Joseph’s of Montvale i en hockeymatch i söndags fick publiken bevittna något det högst sannolikt aldrig tidigare sett.

Sex spelare från respektive lag skrinade ut på isen. Det anmärkningsvärda var att två (!) av de fem Tenafly-spelarna var målvakter.

Domarna var förstås inte sena att uppmärksamma det minst sagt udda draget och kunde också stödja sig mot regelboken när de – innan matchens ens hunnit börja – delade ut en tvåminutersutvisning för ”delaying of game”.

Ville stoppa matchen

Anledningen bakom det hela?

Tenafly-tränaren Andy Escala ville egentligen inte möta kvällens motståndare och efter att hans försök till att stoppa matchen misslyckats kände han sig tvungen att markera.

– Det var så ojämna lag det bara kunde bli. Vi har två seniorer i vårt lag, resten är nybörjare eller inne på sin andra säsong. Vi försöker bygga upp något nytt i den här klubben och jag visste att varken vi eller St. Joseph’s of Montvale skulle gynnas av att spela den här matchen, säger han enligt USA Today.

”En rolig grej”

Han informerade sina spelare i omklädningsrummet före matchen.

– De bara skrattade och frågade om jag var seriös.

Det var han. Men taktiken var som sagt inte tillåten. Tenafly high school tvingades spela med en målvakt och förlorade till slut matchen med 0-10.

– I början tänkte jag: ”Det här kanske är vårt enda sätt att vinna”. Men det hela var förstås mest en rolig grej. Jag kände att jag behövde markera mot St. Joseph’s of Montvale för jag förstår inte varför de prompt kände att vi behövde spela matchen, säger coach Andy Escala.