Axelsson tillbaka

29-åringen gör comeback i kväll

Anton Axelsson har blivit utlånad till gamla klubben Timrå från Frölunda.
HOCKEY

Anton Axelsson har haft problem med skador den senaste tiden. 

Nu är forwarden redo för att återvända ut på isen för sin gamla klubb Timrå.

– Det känns väldigt bra, säger han till Sundsvallstidningen.

I somras opererades Anton Axelsson tre gånger och har under SHL-säsongen inte spelet en enda match. Det är handleden, axeln och höften som har spökat för forwarden. Han har trots sina operationer haft som mål att återvända tillbaka till isen innan årsskiftet.

Nu är comebacken nära. Han har blivit utlånad från Frölunda till sin gamla klubb Timrå och kommer spela mot Vita Hästen den 29:e december.

— Det känns väldigt bra tycker jag. Kul framförallt. Vi får se på matchen om jag klarar av det eller inte. Jag känner i vissa lägen att jag inte har full kontroll på pucken och sådär men jag hoppas att det kommer, säger han till Sundsvallstidningen.

Hårt jobb och mycket skridskoåkning

Under juldagen var han tillbaka i Timrå Isstadion.

– Det är ungefär som när jag lämnade, det är hårt jobb och mycket skridskoåkning som de alltid stått för. Det känns som att det är det som gäller fortfarande. Det känns som att komma tillbaka lite till det jag var, säger han till tidningen.

Det finns inget tvivel om att han ser fram emot att få spela igen.

– För en vecka sedan var det ganska lugnt. Nu när jag känner att det är på gång så är jag fantastiskt sugen. Jag sa till min sambo igår att "det känns som man är tio år och det är dags för julafton”. Så lite den känslan är det. 

Anton Axelsson började hockeykarriären i Frölundas J18 lag och spelade i klubben fram till 2007. Då gick han till Timrå där han spelade fram till 2011 för att återvända tillbaka till Frölunda.