”Fick nio liter dropp – under två timmar”

Legendaren om mardrömsnatten efter kollapsen

Foto: BILDBYRÅN
Kenny Jönsson.
HOCKEY

Fyra månader har gått sedan Kenny Jönsson, 41, kollapsade på ett hotellrum under TV-pucken.

I Viasat Hockey berättar han om madrömsnatten.

– Jag hade 170 i puls när jag kom in, säger han.

Det var mitt under pågående TV-pucken som hockeyikonen Kenny Jönsson kollapsade på ett hotellrum och fick föras akut till sjukhuset i Örnsköldsvik.

– Jag hyperventilerade, frös, skakade och krampade. Halv fyra på natten ringde min kollega efter en ambulans, sa Kenny Jönsson till HD.

170 i puls

På sjukhuset konstaterades en blodförgiftning och en infektion i tunntarmen och Jönsson blev flyttad till intensiven där han opererades. Senare konstaterades det att OS-hjälten lidit av Crohns sjukdom – en kronisk inflammation som kan drabba olika delar av magtarmkanalen.

Nu, drygt fyra månader senare, berättar han om mardrömsnatten mot lördagen 31 oktober. I Viasat Hockeys Studio säger Jönsson att han hade 170 i puls när han kom in till sjukhuset.

– De drog i mig nio liter dropp under två timmar, säger han.

”Andra perspektiv”

Jönssons sjukdom är kronisk, men inte livshotade. I dag är han på benen igen, men i Viasat berättar förre storbacken att han fått andra perspektiv i livet.

– Det där talesättet – ”alla friska har tusen önskningar, men alla sjuka har bara en” – stämmer ju fantastiskt bra nu när man legat i sjuksängen så länge som jag gjorde. Man börjar värdera annorlunda i livet nu, säger Jönsson.

FAKTA

Namn: Kenny Jönsson

Ålder: 41

Tidigare klubbar: Rögle BK, Toronto Maple Leafs, New York Islanders

Spelarmeriter:

136 A-landskamper (1994-2009)

Två OS-guld (1994, 2006)

Ett VM-guld (2006)

Två VM-brons (1994, 2009)

686 NHL-matcher (1994-2004)

Guldpucken (2006)

ARTIKELN HANDLAR OM