Foppa klar för OS – debut som expert

1 av 2 | Foto: Jerker Ivarsson
Peter Forsberg gör debut i rollen som expert.
HOCKEY

Det blir ett femte OS för Peter Forsberg.

Men den här gången gör han debut i rollen som expert.

– OS är och kommer alltid att vara speciellt för mig, med alla förväntningar, drömmar och framgångar, säger Foppa.

Peter Forsberg deltog i OS vid fyra tillfällen som aktiv, 1994, 1998, 2006 och 2010.

42-åringen, som av en del rankas som Sveriges bäste spelare genom tiderna, knep två guld i de olympiska spelen. Han vann 1994 i Lillehammar och 2006 i Turin.

”Speciellt för mig”

Nu är det klart att det blir ett femte OS för Foppa. Hockeylegendaren är en del av Discovery Networks OS-satsning vid sändningarna från Pyeongchang 2018.

– OS är och kommer alltid att vara speciellt för mig, med alla förväntningar, drömmar och framgångar. Tre Kronor är alltid en av guldfavoriterna och jag ser fram emot att följa den här generationens lag på nära håll som expert på Discovery Networks Sweden, säger Peter Forsberg.

Discovery Networks Sweden sportchef Emir Osmanbegovic är nöjd att Foppa tackade ja till att vara expert under OS.

– Det är en dröm att arbeta med en av Sveriges största och mest folkkära idrottshjältar genom alla tider. Peters erfarenhet, kunskap och inte minst vinnarmentalitet kommer att lyfta vår största och viktigaste sportsatsning någonsin, säger Osmanbegovic.

”Ytterligare stora namn inom kort”

Vinter-OS avgörs 9-25 februari 2018. Totalt har Discovery Networks Sweden sändningsrättigheterna för totalt fyra olympiska spel under perioden 2018-2024.

Sedan tidigare är det klart att Per Elofsson, trefaldig världsmästare och OS-bronsmedaljören, ingår i Discoverys satsning.

– Jag älskar att vara på plats på mästerskapen, det är en särskild nerv, sa han till Sportbladet i december.

ARTIKELN HANDLAR OM