Jagrs agent sågar Dominik Hasek

”Bättre att värva Tretjak”

HOCKEY

Dominik Hasek till Avangard Omsk?

Ingen bra idé – om du frågar Jaromir Jagrs agent Jaroslav Zidek.

– Förmodligen vore det bättre att värva Tretjak, säger han.

Foto: AP
Dominik Hasek.

När Avangard Omsk förhandlade med Wayne Fleming fick Jaromir Jagr i uppdrag att ringa den kanadensiske coachen, som senare skrev på för klubben.

Nu har storstjärnan lyft på luren igen i ett försök att få radarpartnern från tiden i New York Rangers, Martin Straka, till Sibirien.

Väldigt stora pengar

– Jagr har en brinnande längtan att spela tillsammans med Straka igen. Men Martin funderar fortfarande, säger de båda spelarnas agent Jaroslav Zidek i en intervju med Sovjetskij Sport.

Det som sätter käppar i hjulet för en återförening är Strakas åtaganden hos moderklubben HC Plzen, där han inte bara spelat den senaste säsongen utan också varit general manager.

– Han har sina egna affärer i Tjeckien och det är inte lätt att bara lämna dem. Men det är klart att han skulle tjäna väldigt stora pengar i Omsk.

”Bättre att värva Tretjak”

Som tidigare uppgivits är Avangard dessutom ute efter Dominik Hasek. Något som enligt Zidek är helt vansinnigt.

– När jag läste att han förhandlade med Omsk skrattade jag gott. Dominik har varit borta från hockeyn en hel säsong och vid hans ålder är det svårt att komma tillbaka. Gör han comeback blir det i Tjeckien, inte i Omsk. För dem vore det förmodligen bättre att värva Tretjak.

Utöver de tjeckiska veteranerna jagar klubben även HV71:s Mikko Luoma samt Salavat Julajevs stjärnduo Aleksandr Perzjogin och Kirill Koltsov.

Fotnot: Vladislav Tretjak, 56, slutade med ishockey 1984 efter en lång och framgångsrik karriär i det sovjetiska landslaget och CSKA Moskva. Numera är hans president för den ryska hockeyfederationen.