Bern stämmer internationella ishockeyförbundet

Färjestad och Linköping kan hänga på

HOCKEY

Schweiziska SC Bern stämmer internationella ishockeyförbundet IIHF på cirka 8,5 miljoner kronor för den uteblivna Champions League-satsningen.

Mycket talar för att både Färjestad och Linköping hänger med på tåget.

Foto: peter wixtröm
Loob och Färjestad ger Bern sitt fulla stöd.

Bara att kvalificera sig till Champions League (CHL) skulle ge varje klubb tre miljoner kronor och den totala prissumman låg på över hundra miljoner kronor.

Färjestad och Linköping hade planerat fjolårssäsongen med hänsyn till CHL, men när den penningstinna turneringen plötsligt gick i graven betydde det en miljonsmäll för de båda elitserieklubbarna.

– Det var en chock för oss när beskedet kom. Vi hade gjort vissa satsningar som totalt landar på cirka fem miljoner kronor, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob.

Ska diskuteras

Bern har gått i bräschen bland CHL-klubbarna och stämt IIHF på 1,2 miljoner schweizerfranc, cirka 8,5 miljoner kronor. Färjestad kommer att ta upp ärendet på ett styrelsemöte på lördag.

– Om det inte är en för krånglig process tycker jag att rätt ska vara rätt. Vi ger Bern vårt fulla stöd, men har inte tagit definitivt beslut än hur vi ska gå vidare, säger Håkan Loob.

– Vi driver inte en stämningsprocess ensam, men om Hockeyligan och Färjestad vill driva frågan hänger vi på, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber.

ARTIKELN HANDLAR OM