Sverige öppet för spel i Champions League

Nytt upplägg presenteras

Foto: Jimmy Wixtröm
Om Champions League hade funnits nu hade HV71 fått spela där.
HOCKEY

I december tackade Hockeyligan nej till svenskt deltagande i Champions League.

Men det finns fortfarande möjlighet att vårens svenska mästare kommer vara med.

I dag presenterade IIHF ett nytt upplägg.

– Vi får se om tiden räcker till, säger Hockeyligans VD Peter Gudmundson.

I december gick det internationella ishockeyförbundet, IIHF, ut och meddelade att Champions Hockey League skulle göra comeback säsongen 2011-12.

Men bara ett par dagar senare tackade Hockeyligan nej till ett deltagande då de menade att det fannns alldeles för många frågetecken kring IIHF:s upplägg.

Träff i Zürich

Men det finns fortfarande en möjlighet att det blir en turnering med svenskt deltagande. I dag hade IIHF en träff i Zürich med representanter för de nio olika länderna som är aktuella för spel i Champions Hockey League. Där presenterade de upplägget för turneringen, som de hoppas kunna köra igång till hösten.

Tre svenskar var där. Förbundets ordförande Christer Englund och generalsekreteraren Jörgen Lindgren, samt Svenska Hockeyligans vd Peter Gudmundson.

Dessa har nu fått med sig förslaget hem. Det ska skickas vidare till klubbarna och övriga berörda för att utvärderas innan ett slutligt beslut förhoppningsvis ska kunna fattas i mitten av februari.

– Men hur det kommer bli vet jag inte. Det är ju fortfarande ganska knappt om tid, så vi får se om tiden räcker till. Men från IIHF:s horisont vill man ha spel till nästa säsong. Men grundfrågan är ju om tiden finns, säger Peter Gudmundson till Sportbladet.

Har varit skeptiska

Hockeyligan var som sagt väldigt skeptiskt till IIHF:s upplägg i februari, men om de är mer positiva nu vill han inte säga.

– Jag har inte läst igenom hela förslaget, och sedan måste även klubbarna få se det. Det här berör ju klubbarna så vi måste diskutera det internt först.

Hur stor möjlighet är det att det blir Champions League-spel redan i höst?

– Det är inget jag kan svara på. Det har gått så många turer, så jag vet inte.

ARTIKELN HANDLAR OM