Carl Söderberg het när Boston vann

Sänkte Edmonton – poäng i fyra matcher i rad

HOCKEY

Carl Söderberg, 28, fortsätter visa fin form.

När Boston körde över Edmonton med 4-0 var Söderberg i allra högsta grad inblandad.

Boston Bruins fortsätter att imponera i toppen av Atlantic Division. Fjärde segern på de fem senaste matcherna kom i lördagskvällens 4-0 mot Edmonton Oilers på hemmais.

Och lagets svenskar Carl Söderberg och Loui Eriksson tycks ha kommit igång på allvar.

Avgjorde med sitt dragskott

Söderberg stod för två poäng i segern. Först var han inblandad i förarbetet till Dougie Hamiltons 2-0 i tredje perioden och gjorde sedan själv, med ett dragskott, 3-0.

Målet tog luften ur Edmonton.

Det var Malmö-pågens åttonde mål för säsongen och samtidigt poäng i fyra raka matcher. Lagom formtopp till OS, kan tyckas.

”Nu när Franzen är skadad skulle C Söderberg vara ett bra alternativ. Stor stark och målskytt. Miss av Mårts att han inte var med på listan”, skriver Sportbladets hockeyexpert Johan Garpenlöv på Twitter.

Bortdömt mål

Som bekant nobbade Söderberg VM-spel i fjol och drog till NHL och var därför inte heller OS-aktuell i brutto-truppen hos Pär Mårts.

– Jag tycker han valde ett konstigt sätt att lämna landet och svensk ishockey, motiverade Mårts petningen.

Även Loui Eriksson hamnade i målprotokollet i segern, men sparkade in pucken i nät och målet dömdes bort. Loui gick ändå +2 från segern.
 

●●●

Victor Hedman tog på sig huvudrollen när hans Tampa Bay vann med 2-1 mot Montreal. Hedman, som även han ratades inför OS, passade fram till bägge målen i Tampa Bay, som vann efter förlängning.

ARTIKELN HANDLAR OM