Superstjärnan i tårar under intervju

Kane pekade mot himlen för att hylla sin farfar

Foto: CSN
HOCKEY

Precis innan matchen fick han dödsbeskedet. Då hyllade han sin farfar och krossade LA Kings med två mål.

–  Det är bara en riktigt sorglig dag, sa Chicago-stjärnan Patrick Kane gråtandes.

Patrick Kane pekade mot himlen efter sitt 27:e mål för säsongen. Det gjorde han för att hylla sin farfar Donald som gått bort tidigare samma dag. Matchen skulle spelas till minne av honom.

– Han var en av mina bästa vänner när jag växte upp. Det var viktigt att vinna, men när någon så pass nära tas ifrån dig, betyder det så mycket. Det var tufft att höra precis innan matchen, säger Kane till csnchicago.

Kane gjorde två mål och en assist och Corey Crawford stoppade 31 av 34 skott. Chicago Blackhawks slog Los Angeles Kings med 5-3 på Staples Center tidigt under tisdagsmorgonen, svensk tid. En match som var väldigt känslomässigt jobbig för Patrick Kane.

"Han är en stolt kille"

Patrick Kane spelade briljant under matchen och använde sina känslor som bränsle.

Han gjorde ett powerplay-mål som gav Blackhawks en 1-0 ledning efter bara 62 sekunder. Han spelade också fram till Bickell som kunde göra 2-0 i den första perioden.

Chicago Blackhawks tränare Joel Quenneville fick inte veta att Kanes farfar gått bort förrän under andra pausvilan.

– Han är en stolt kille och hans farfar betydde mycket för honom. Det var troligen en väldigt känslomässig kväll för honom. Han spelade ett otroligt spel. Han hade pucken, gjorde ett par mål, men han gjorde också många andra bra saker. Jag är säker på att han är glad för det han gjorde för sin farfar.

"Spela bra för honom"

Tårarna Kane grät var för hans "stora vän", hans farfar. Hans insats under matchen var en hyllning till honom.

– Du tänker på det ett par gånger när du är på bänken, men jag försökte bara fokusera på spelet, spela bra för honom antar jag. Han var en man som jag växte upp med och han bodde granne med mig under hela min barndom. Det var en tuff dag, helt klart, säger Patrick Kane.

ARTIKELN HANDLAR OM