William Nylander hyllas efter debuten

1 av 4
HOCKEY

För en dryg månad sedan skrev talangen William Nylander på för Toronto.

I natt debuterade han för klubbens rookielag – och hyllas rejält av farmarlagscoachen Gord Dineen.

– Han har en del saker som man inte kan lära sig, säger Dineen till TSN.

William Nylander valdes som nummer åtta totalt i draften i somras och i augusti skrev Nylander på ett treårskontrakt med Maple Leafs. Torontos general manager, David Nonis, berättade att man har stor tro på den unge svensken.

– Vi tror att han har en väldigt ljus framtid och är glada över att vi kunde övertyga honom om att skriva på sitt första NHL-avtal, sa Nonis samband med att kontraktet blev officiellt.

I natt gjorde han sin första match i den klassiska Maple Leafs-tröjan när rookielaget mötte Chicagos motsvarighet i en träningsrunering i Ontario.

Toronto vann med 4-2 och Nylander noterades för en assist. TSN:s hockeyreporter Jonas Siegel skriver att 18-årige svensken ”utmärkte sig nästan varje gång han var på isen”.

– Det ser ut som att han är en sån där kille som blir ännu snabbare på skridskorna när han får pucken, säger farmalagscoachen Gord Dineen till TSN.

”Var rätt rostig...”

William Nylander, som är son till förre NHL-proffset Michael Nylander, var också nära att själv få sätta dit en puck i sin Toronto-debut. Han snodde åt sig pucken i mittzonen från den tidigare Frölundaspelaren Viktor Svedberg och kom helt fri med Chicagos målvakt. I avslutsmomentet missade 18-åringen dock pucken.

– Det kändes bra även om jag var rätt rostig i början av matchen. Jag hade några målchanser och hade jag varit varm i kläderna hade jag satt dem, sa han till Toronto Sun efteråt, enligt Expressen.

Den kommande veckan arrangeras Torontos rookie-camp. Därefter ska ett beslut tas om Nylander ska inleda säsongen i Maple Leafs i NHL, Toronto Marlies i AHL eller om han ska lånas ut till ett svenskt lag.
– Jag är glad att det inte är mitt beslut att ta, säger Gord Dineen till TSN.