Dystra beskedet: Ryggmärgen skadad

24-åriga Denna Laing föll med huvudet in i sargen

1 av 5 | Foto: TT
Laing fördes ut på bår från utomhusmatchen.
HOCKEY

NEW YORK. Boston Pride-spelaren Denna Laing drabbades av en svår skada på ryggraden i den nordamerikanska damhockeyns första stora utomhusmatch.

– Hon har begränsad rörlighet i armar och ingen känsel alls i benen, meddelar hennes föräldrar i ett officiellt utlåtande.

Det var på nyårsafton Boston Pride och Les Canadiennes – båda tillhörande nybildade ligan NWHL – drabbade samman i damhockeyns egen Winter Classic på Gillette Stadium utanför Boston.

I slutet av första perioden snubblade 24-åriga Boston-spelaren Denna Laing på en klubba, for med huvudet före in i sargen och fördes akut till sjukhus.

Där har hon sedan blivit kvar och under fredagen kom det hemska beskedet att hon skadade ryggmärgen mycket svårt i samband med olyckan.

– Hon har begränsad rörlighet i armar och ingen känsel alls i benen, meddelar föräldrarna Dennis och Jerilyn Laing i ett gemensamt pressmeddelande med bland andra NWHL, NHL, Boston Bruins och Montreal Canadiens.

Flyttas till rehab

Den långsiktiga prognosen är ännu så länge oklar.

– Just nu är frågorna fler än svaren men vi ber böner om att Denna snart ska kunna flyttas från intensivvårdsavdelningen till ett rehab-center så hon kan börja kämpa med den beslutsamhet som alltid varit hennes kännemärke, säger föräldrarna.

Beskedet nådde sent på fredagkvällen också Bostons NHL-lag.

– Vi skickar Boston Bruins fulla stöd till Denna och hennes familj, säger president Cam Neely.