LHC mot slutspel – tog tredje raka

Fortsätter att övertyga

Foto: BILDBYRÅN
Jakub Vrana och Jeff Taffe.
HOCKEY

Linköping har fått en kanonstart på Champions Hockey League.

Mot Pardubice kom LHC:s tredje raka seger.

– Fantastiskt att få göra så mycket mål, säger Roger Melin till SVT efter 6-3-vinsten.

Foto: SVT.SE/SPORT
Marcus Nilson blev hattrickskytt för HV71.

Linköping fick en tuff start imen återhämtade sig snabbt och vände till 0-1 till 4-1 efter några supereffektiva spelvändningar i förstaperioden. Målen stod Sebastian Karlsson, Broc Little, Jonas Almtorp och Jeff Taffe för.

– Vi kom in i det bättre och bättre, säger coach Roger Melin till SVT.

Trots att LHC satt sig i ett ypperligt bra läge svängde matchen i den andra perioden. Hemmalaget gjorde två mål efter slarv i Linköping och plötsligt levde det i allra högsta grad.

”Fantastiskt med mycket mål”

Gästerna kunde dock återigen återhämta och när Chad Kolarik styrde in Magnus Johanssons skott i powerplay mattades tjeckerna.

Mattias Sjögren kunde sedan fastställa resultatet till 6-3 på straff.

– I tredje perioden spelade vi bättre försvarsspel, och det är fantastiskt att få göra så mycket mål, säger Roger Melin.

Linköpings supertalang Jakub Vrana var en av matchens förgrundsfigurer men nu kan 18-åringen har gjort sin sista match i LHC-tröjan.

Det tjeckiska löftet åker till Washington för att försöka ta en plats i NHL-klubben. Roger Melins mannar toppar nu grupp F på nio poäng och har bästa möjliga utgångsläge för att nå slutspel.

– Det är fortfarande tre matcher kvar. Det blir tufft, men vi siktar ju på slutspel, säger Melin.

■ ■ ■

HV71 fick en lätt resa mot schweiziska Kloten och placerar sig på en andraplats i CHL:s grupp I. Marcus Nilson blev främste målskytt i bortalaget med tre kassar. HV71 vann till slut med 5-0 efter övertygande spel, framför allt imponerade laget i powerplay.

– Vi spelade jättebra, med mycket energi. Vi gjorde precis det vi skulle. I dag var alla involverade i vårt lag, säger tränaren HV-tränaren Andreas Johansson till SVT.

■ ■ ■

Uppe i Luleå krossade hemmalaget Hamburg med 6-0. Tyskarna hade inget som helst att sätta emot när Luleå satte hög fart och var effektiva i powerplay. Hamburg hade 51 utvisningsminuter, vilket vittnar om att gästerna inte hängde med.  I mål spikade nyförvärvet Daniel Larsson igen.

– Grymt roligt att vara hemma. Det är alltid skönt att göra bra matcher, det är kul, säger Luleås nye målvakt Daniel Larsson till SVT.

FAKTA

Resultat, CHL

Kloten–HV71 0–5 (0–2, 0–2, 0–1)

HV71: Marcus Nilson 3, Patrik Karlsson, Ted Brithén.

Pardubice–Linköping 3–6 (1–4, 2–0, 0–2)

Linköping: Sebastian Karlsson, Broc Little, Jonas Almtorp, Jeff Taffe, Chad Kolarik, Mattias Sjögren.

Bolzano, Italien–TPS 4–2

Luleå–Hamburg 6–0 (1–0, 2–0, 3–0)

Luleå: Per Ledin, Lennart Petrell, Niklas Fogström, Lucas Wallmark, Jonathan Granström, Daniel Zaar.

Lukko–Nottingham 6–2