Skellefteå vidare i match som urartade

1 av 5
HOCKEY

Skellefteå stormar mot slutspel i CHL.

Men segern mot Krefeld grumlades av en ful tackling i huvudet på junioren Axel Holmström.

– Det kunde ha slutat i katastrof, säger en rasande Hans Wallson till Sportbladet.

Elva gruppettor och de fem bästa grupptvåorna går vidare till slutspel i nyskapade CHL.
Och Skellefteå är med stormsteg på väg dit. Efter fjärde raka segern i gruppspelet, 4-0 hemma mot Krefeld, står man nu som klar gruppetta med maximala 12 poäng.

1-0 kom sju minuter in i matchen efter en fin aktion från Axel Holmström vars skott styrdes in av Pontus Petterström. Efter att sedan Erik Forsell gjort 2-0 och John Norman styrt in 3-0 i början av andra perioden så tappade de tyska motståndarna humöret.

"Vansinnig tackling"

Med sju minuter kvar satte Joël Perrault en tackling i huvudet på unge Axel Holmström som vid smällen redan var ur balans.

Tacklingen som skickade ut Holmström uppenbart groggy fick kommentatorerna att gå till stenhård attack på den tyske spelaren.

– Den tacklingen är vansinnig, han (Holmström) sitter på knä och han sätter armbågen rakt i ansiktet på honom, han ska ut på andra sidan (få matchstraff), säger Patrik Ross.

Chris Härenstam:

– Ja, lämna arenan, försvinn med dig!, säger Härenstam.

Wallson: "Rent överfall"

Perrault fick mycket riktigt ett matchstraff. Precis som Daniel Pietta fick efter en ful slashing på Elias Edström kort senare.

– Det är en frustration när man inte kan hävda sig på annat sätt, då tar man till det här. Det är inget nytt med tyska lag, det är avarter med just den här typen av motstånd, rasar SVT:s expert Charles Berglund.

Tränare Hans Wallson var också ordentligt uppeldad efter matchen.

– Det var en ful match, lindrigt sagt, med mycket påhopp, hugg och slag, man törs knappt släppa in folk på isen. Det kunde ha slutat i katastrof, säger han.

Var det så att du inte vågade spela vissa spelare?

– Ja så var det, (Patrik) Zackrisson tog jag bort. Med en vecka till SHL så ville jag inte ha honom inne i powerplay när de hugger armarna av folk.

Tacklingen på Axel Holmström, vad säger du om den?

– Det är ett rent överfall. Det är samma spelare som betedde sig på samma sätt i Krefeld. Beklagligt att de inte plockar av honom från banan.

Inga långtidsskador

En timme efter match kunde Skellefteås läkare ändå ge positiva besked. Både Axel Holmström och Elias Edström klarade sig utan allvarliga skador.

– Axel är undersökt och vi har gjort massa tester för hjärnskakningsproblematik. Det ser bra ut och han är blank på testerna. Men jag kommer följa honom vidare här day to day.

■ ■ ■

Växjö tog också en helt nödvändig seger när man slog Mannheim med 2-1 på bortaplan. Segerskytt blev nyförvärvet Nick Johnson.

– Den här matchen är den bästa hittills för oss i CHL, säger Växjös coach Sam Hallam till SVT.

■ ■ ■

Färjestad var också mer eller mindre tvungna att ta en seger hemma mot Vienna Capitals. Matchen slutade 1-1 efter full tid och var lika även efter förlängning och fem straffomgångar innan Wien-laget kunde avgöra på suddenstraffar. Därmed pekar allt på att Färjestad missar chansen till slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM