Sen matchstart bakom publikfiasko

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Djurgården vill ha ändrade matchtider i CHL.

Efter publikfiaskot i tisdags kväll – 871 åskådare mot Zlin – säger vd:n Jenny Silfverstrand:

– Att starta 20.05 är inte optimalt. Jag tror vi tappar folk på grund av det.

Nya Champions Hockey League har inte blivit någon publiksuccé. I går kväll drog Djurgården bara 871 åskådare till hemmamötet med tjeckiska Zlin och Färjestad hade 1 121 åskådare mot Vålerengen.

Djurgården har varit glödhett i återkomsten till SHL och har på sina två hemmamatcher sålt ut Hovet (8 094 åskådare) och nästan fyllt Globen (13 117).

"Måste ge CHL tid"

Men Silfverstrand tycker inte att lagets supportrar gjort tummen ned för CHL.

– Det är för tidigt att säga. Om man tittar på hur de andra matcherna har sett ut med bland annat 5 000 personer mot Berlin så kanske man mer ska se det som en effekt hur det har legat i spelschemat. Det är första året och jag är helt övertygad om att man måste ge CHL tid.

Däremot är hon inte nöjd med de sena matchtiderna på vardagar.

– Vi måste försöka jobba med att ha en starttid som är klockan 19. Det kommer vi att framföra när vi gör bokslut för den här säsongen. Vi har ett bra samarbete i CHL så jag tror absolut att man kommer att vara lyhörda.

Linköping drar mest

Medan Färjestad bara har en liten chans att avancera spelar Djurgården för gruppsegern.

– Det är klart att vi hade tyckt att det hade varit roligt med mer än 871 åskådare, samtidigt är det också mycket för Djurgårdssupportrarna just nu med en parallellsäsong med både fotboll och hockey.

Djurgården ligger på 29:e plats i publikligan i CHL med hemmasnitt på 2 816 åskådare. Linköping är den svenska klubb som har högst publiksnitt, 4 824 åskådare. Berlin leder publikligan med ett hemmasnitt på 5 573.

TT: Går ni back på Zlinmatchen?

– Nej, det gör vi inte. Vi har inte gjort bokslut ännu, men jag kan inte se att vi ska gå back.

GÖRAN SUNDBERG/TT

ARTIKELN HANDLAR OM