LHC vidare till CHL-slutspel

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Det krävdes straffar.

Men nu kan Linköping boka in sin åttondelsplats i CHL-slutspelet.

– Jag är glad för segern och att vi är i slutspel, det är skönt, säger Roger Melin i SVT.

Förutsättningarna var klara inför gruppfinalen mellan TPS Åbo och Linköping. Minst två poäng och LHC skulle vara klara för CHL-slutspel redan inför gruppens sista omgång.

Och det blev en jämn match hela vägen. TPS Åbo tog ledningen genom 17-årige Mikko Rantanen men när sen samme Rantanen fick matchstraff för en tackling i ryggen på Jonas Junland kunde Sebastian Karlsson styra in kvitteringspucken på skott från Gustav Forsling. Åbo tog ledningen igen innan Jacob Micflikier och Mattias Sjögren kunde vända tillbaka kommandot till LHC. Kvitteringen för Åbo satte svenskbekante Ilkka Pikkarainen med ett distinkt skott direkt efter tekning. Åbo hade ett skott i ribban i slutminuterna men närmare än så kom inte något av lagen en segerpuck.

Högberg räddade straffarna

I stället avgjordes allt på straffar där Marcus Högberg blev den stora hjälten. För medan Jacob Micflikier och Broc Little satte sina straffar nöp unge LHC-målvakten alla fyra han fick emot sig.

– Det var en match som gick mycket upp och ner. Vi spelade bra i första perioden men sen var TPS bäst på slutet och kunde ha vunnit matchen där. Men jag är glad för segern och att vi är vidare till slutspelet, det är skönt, säger Roger Melin.

FAKTA

Matchfakta

TPS–Linköping 3–4 e str (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1)

Linköping: Sebastian Karlsson, Jacob Micflikier, Mattias Sjögren, Broc Little (avgörande str).