Sylvegård: Han är som en liten kyckling

HOCKEY

Det hettade till ordentligt i CHL-semifinalen mellan Luleå och Skellefteå.

I den andra perioden hade Emil Sylvegård och Daniel Widing flera duster på isen – och när Sylvegård åkte förbi Skellefteå-båset sprutade Widing vatten på Luleåforwarden.

– Han är tuff när han står i båset men när han är på isen är han som en liten kyckling, säger Sylvegård i SVT.

Det tände till ordentligt i CHL-semifinalen mellan Luleå och Skellefteå. Tillslut var det Luleå som tog sig till final mot Frölunda efter en 3-2-seger, 5-4 totalt.

I den andra perioden bad Luleåtränaren Joakim Fagervall Bert Robertsson att "hålla käften" och Emil Sylvegård och Daniel Widing hamnade i något som SVT valde att rubricera som "Watergate". När Sylvegård åkte förbi Widing och Skellefteåbåset möttes han en skvätt vatten.

– Vattenflaskan slant, jag bad om ursäkt, det är sånt som händer, förklarade sig Widing till SVT i periodpausen.

"Inte sett honom innan"

– De har några killar som inte vill spela hockey. Jag vet inte om det är hans första säsong i SHL, jag har inte sett honom innan. Jag vet inte om han vill testa sina vingar, pikade han motståndaren.

Emil Sylvegård intervjuades direkt efteråt och var inte sen att hugga tillbaka.

– Det är min spelstil och så jag ska spela. Jag kör mitt race och min spelstil och det ska jag hålla på. Det är därför jag är här: att tjabba mycket, spela fult och spela på gränsen, säger han.

"Han är så jäkla mesig"

SVT: Vad hände med vattenflaskan, trodde Daniel att du var törstig?

– Nja, han sprutade lite vatten på mig. Han är tuff när han står i båset men när han är på isen är han som en liten kyckling. Ah, skit i det. Han är så jäkla mesig, gömmer sig bakom domarna och sedan står han i båset och tjabbar och har sig. Kör på isen i stället, det är där det gäller.

I och med Luleåvinsten kommer CHL-finalen mot Frölunda att spelas i Luleå.

FAKTA

Luleå–Skellefteå AIK 3–2 (2–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (5.51) Karl Fabricius (Johan Forsberg, Niklas Fogstrom), 1–1 (7.17) Tim Heed (Patrik Zackrisson, Erik Forssell) spel fem mot fyra, 2–1 (14.06) Daniel Zaar (Jonathan Granstrom, Per Savilahti–Nagander).

Andra perioden: 3–1 (18.34) Jan Sandström (Marcus Fagerudd, Peter Cehlarik) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (18.51) Martin Lundberg (Erik Forssell, Kirill Kabanov).

Luleå vidare med sammanlagt 5–4.

ARTIKELN HANDLAR OM