”Kommer aldrig göra 20 mål i SHL iallafall”

HOCKEY

Skellefteås Daniel Widing sprutade vatten på Luleås Emil Sylvegård - och ordkriget började redan i periodpaus två.

Men efter matchen fortsatte veteranen och ynglingen att skicka kaxiga hälsningar till varandra.

- Han kommer aldrig att göra 20 mål i SHL i alla fall, säger Widing.

- Han är tuff när han sitter i båset. Men på isen säger han ingenting, säger Sylvegård.

En direkt avgörande CHL-semifinal. I Coop Norrbotten Arena. Mellan ärkerivalerna Luleå Hockey och Skellefteå AIK. Förutsättningarna kunde inte vara bättre inför mötet mellan lagen.

Det var Luleå Hockey som tog sig till final efter seger med 3-2. Men det var inte slutresultatet som stod i fokus i derbyt. Nej, det var istället en situation i mitten av den andra perioden. Luleås Emil Sylvegård,21, åkte förbi Skellefteås bås då plötsligt Daniel Widing, 32, sprutade vatten på honom. Och efteråt sågade han Skellefteåveteranen.

- Han är tuff när han sitter i båset. Då sprutar han lite vatten och skrattar. Men på isen säger han ingenting. Vi vann i alla fall så jag skiter i det nu, säger Emil Sylvegård.

Vad tycker du om Daniel Widing?

- Jag vet inte vad jag tycker om honom. Han har varit en bra hockeyspelare förut. Men jag vet inte om han är så bra nu längre. Jag försöker bara få honom om ur balans och det tycker jag att jag fick, säger Sylvegård.

Förnekar vattensprutandet

Widing själv påstår att han inte alls sprutade vatten på Sylvegård. I alla fall inte med mening. Och han passar även på att skicka en gliring tillbaka till ynglingen.

- Jag uppfattar det som att han kommer till vårt bås och... Jag vet inte vad som händer egentligen. Jag gör ingenting medvetet i alla fall. Man brukar alltid lyfta flaskan sådär när man ska dricka, säger Daniel Widing.

Han fortsätter:

- Det är en kille som försöker kriga hela tiden. Han är väl ung... Tror jag. Om han börjar göra mål kanske han lugnar ned sig lite. Han kommer aldrig att göra 20 mål i SHL i alla fall, säger Widing

ARTIKELN HANDLAR OM