Luleås hälsning till Frölunda till finalen

HOCKEY

Luleå.Luleå Hockey är klart för CHL-final för andra gången på tre säsonger.

Då skickar tuffingen Emil Sylvegård en hälsning till Frölunda inför titelmatchen.

- Vi kommer att spela lika tufft som mot Skellefteå, säger han.

I SHL kämpar Luleå Hockey, som i dagsläget är tabellåtta, om en slutspelsplats. Men i CHL går Norrbottenslaget som rena rama tåget. Och det slutade inte i den direkt avgörande semifinalen mot Skellefteå på hemmais.

Luleå vann mot ärkerivalen med siffrorna 3-2 efter en match med massor av känslor.

- Det är jätteskönt. Jag har känt att det här var på gång redan i Skellefteå. Vi spelar exakt som vi vill göra och gör det fantastiskt bra. Jag tycker vi är både starkare och piggare än Skellefteå. De såg tröttare ut än vad vi gjorde, säger Luleå-tränaren Joakim Fagervall.

Skickar en hälsning

Nu väntar Luleå Hockeys andra CHL-final på tre säsonger. Luleå vann European Trophy, som det då hette, säsongen 2012/2013. Tisdagen den 3 februari tar man emot Frölunda på hemmaplan för att försöka göra det igen. Och då skickar tuffingen Emil Sylvegård en hälsning till motståndaren inför titelmatchen.

- Vi kommer att spela lika tufft som mot Skellefteå. Det kommer att bli en liknande match som i dag (tisdag). Grinigt men ändå bra, säger Emil Sylvegård.

Är det något särskilt ni måste göra bra mot Frölunda?

- Det gäller att fortsätta att ha samma tryck som vi hade i dag. Frölunda är ett bra lag. Vi måste verkligen komma in redo till matchen och spela i 60 minuter, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM