Nya superkedjan fixade Luleå-seger

Foto: BILDBYRÅN STR
HOCKEY

Nyförvärven bärgade Luleå Hockeys seger mot Lukko Rauma.

Det skulle dock krävas straffar för att skilja lagen och väl där satte nyförvärvet Bill Sweatt det avgörande 4-3 målet.

– Viktig seger för oss, serien är kort så det gäller att inte släppa ifrån sig för många poäng, säger Bill Sweatt som prickade in det helt avgörande målet.

DOKUMENT Så ska Luleå ta dubbeln: ”Som graviditet”

3 821 personer hade letat sig till Coop Norrbotten Arena när Luleå Hockey premiärspelade i Champions Hockey League. Den här säsongen har klubben storsatsat och målsättningen är att vinna både CHL och SHL.

– Förra året vann vi CHL och den här säsongen vill vi göra om den bedriften, samtidigt som vi vill vinna SHL också. Det är en stor utmaning, men vi har stor respekt för de övriga föreningarna, säger sportchefen Lars ’’Osten’’ Bergström efter matchen.

Stjärnkedjan övertygade

I säsongens första tävlingsmatch besegrade man också finska Lukko Rauma med 4-3 efter straffar och det var förstakedjan som visade vägen. Det var kedjan med Bill Sweatt, Jacob Lagace och Jacob Micflikier som utmärkte sig. Enheten var inblandad i samtliga mål.

– Vi har hittat en bra kemi i vår kedja, alla vi tre spelar med hög fart och vi tänker likadant på isen och det underlättar säger Bill Sweatt.

Det var just Bill Sweatt som avgjorde matchen när han placerade in den avgörande straffen.

– Före matchen fick jag råd av Jacob (Micflikier) hur jag skulle lägga straffen, han hade kollat in målvakten före matchen på uppvärmningen.

Nära att kosta segern

Inför matchen hade Luleå pratat om att inte dra på sig för många utvisningar, men väl under matchen drog hemmalaget på sig många onödiga utvisningar vilket var nära att kosta segern.

– Jag tycker att vi inte behöver ta någon av utvisningarna, det är enbart dåliga utvisningar skönt vi kunde reda ut utvisningarna med ett bra boxplay säger Luleå tränare Joakim Fagervall.

DOKUMENT Så ska Luleå ta dubbeln: ”Som graviditet”

FAKTA

Luleå Hockey – Lukko Rauma 4-3

Period 1:

1-0 Jacob Micflikier assist Jacob Lagace

Period 2:

1-1 Toni Koivisto assist Janne Lahti och Janne Niskala

2-1 Jacob Micflikier assist Jacob Lagace Craig Schira

2-2 Sami Lahteenmaki assist Ilkka Mikkola och

Period 3:

3-2 Craig Schira assist Bill Sweatt och Brendan Mikkelsson

Avgörande straff (4-3): Bill Sweatt

Emil Larsson