”Vi visar en jäkla styrka”

Foto: Bildbyrån
Cristopher Nihlstorp.
HOCKEY

Andra raka segern för Växjö i CHL.

Men Sam Hallam var allt annat än nöjd med insatsen:

– Om det är en styrka att vinna fast vi inte spelar bra så visar vi en jäkla styrka i dag, säger Växjötränaren till SVT efter 4–2 mot tyska Ingolstadt

De regerande svenska mästarna inledde Champions Hockey League med en rivstart. Klara 10–2 mot skotska Braehead, men mot tyska Ingolstadt satt det betydligt hårdare åt.

Växjö ryckte till sig en 3-1-ledning i den andra perioden genom mål av först Tuomas Kiiskinen och sedan backen Calle Rosén.

Och det var egentligen bara den perioden av matchen som Sam Hallam var nöjd med.

– Vi hittar inte alls den tajming i vårt spel vi vill ha. Vi får inte det riktigt trycket i det vi vill göra. Vissa sekvenser från deras 1–0-mål fram till vi gör 3–1 spelar vi bra. Sedan studsar vi upp lite sista fem minuterna av matchen också, säger han till SVT.

Toppar sin CHL-grupp

Ingolstadt reducerade i slutet av den andra perioden, och båda lagen hade chanser till fler mål under de sista 20 minuterna. Men i tom bur i slutminuten av matchen kunde Liam Reddox fastställa slutresultatet till 4–2.

Tre nya poäng för Växjö som toppar sin CHL-grupp.

Sam Hallam vill se betydligt bättre spel framöver:

– Om det är en styrka att vinna fast vi inte spelar bra så visar vi en jäkla styrka i dag. Jag vill se en större medvetenhet och konsekvens i det vi gör från väldigt många. Det finns en del bra saker och en del vi måste göra bättre.

Inblandad i det mesta

En sak som Hallam lyfte fram var lagets stjärnkedja med Rosén, Gynge och Kiiskinen, som var inblandad i det mesta framåt.

 – Kul att se Rosénkedjan, den är riktigt bra. Eddie Larsson är otroligt bra på backplats.

Cristopher Nihlstorp inledde matchen men tvingades bryta på grund av skavsår. In kom Stefan Steen, som svarade för flera bra räddningar.

FAKTA

Skellefteå AIK–Nitra 3–2 (2–2, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Skellefteå AIK: Janne Pesonen, Jimmie Ericsson, Terry Broadhurst (avgörande str). Nitra: Peter Konig, Marek Slovak.

Publik: 3146.

Tappara–Djurgården 2–3 (0–1, 2–1, 0–0, 0–1)

Tappara: Pekka Saravo, Nicholas Plastino. Djurgården: Henrik Eriksson, Linus Hultström, Tomi Sallinen.

Publik: 3 381.

Växjö - Inglostadt 4-2