Klart: Frölunda till final i CHL

HOCKEY

GÖTEBORG. Klart för final, utan att imponera.

Frölunda spelade 1-1 i returen mot Davos.

– Det är nästan aldrig man ser Frölunda spela så här okoncentrerat och slarvigt, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Frölunda hade 5-0 med sig från den första matchen i Schweiz, och var i princip klara för final redan inför returen. Det märktes i välfyllt Frölundaborg (3 819), där hemmalaget ändå tog ledningen (Patrik Carlsson) i den första perioden.

– Vi tänker inte så, det är en ny match. Det här med dubbelmöten är ett nytt koncept i hockeyn som vi inte är vana vid, säger målskytten till SVT.

Davos, påhejade av en stor bortaklack, kom tillbaka i den andra perioden. Men trots en kvittering var spelet slarvigt från båda lagen, och alltmer grinigt ju längre matchen led. Frölundakaptenen Joel Lundqvist kritiserade sitt eget lag.

Andra CHL-final i rad

– Det är smågrinigt, jag tycker vi ska hålla oss kalla. Men nu rycks vi med och tappar fokus i powerplay. Men det är en het match, det är klart att det är mycket känslor, det är mycket som står på spel.

Det griniga spelet fortsatte i den tredje perioden, men då främst från Davos sida. Backen Beat Forster åkte ut 2+10 efter att omotiverat huggit ner Elias Fälth. Frölunda fick spela fem mot tre i två minuter, men lyckades ändå inte avgöra utan matchen slutade 1-1, sammanlaget 6-1.

Frölunda är nu klart för den andra CHL-finalen i rad. I fjol förlorade de mot Luleå, den 9 februari får de chansen till revansch då de möter Kärpät i Uleåborg.

FAKTA

Resultat

Frölunda–Davos 1–1 (1–0, 0–1, 0–0)

semifinal, andra matchen

Frölunda: Patrik Carlsson. Davos: Andres Ambühl.

Publik: 3 819.

Frölunda vidare med sammanlagt 6–1.

Kärpät–Lukko 2–2 (0–0, 1–1, 1–1)

Kärpät: Mika Pyörälä, Markus Nutivaara. Lukko: Toni Koivisto, Janne Lahti.

Publik: 3 394.

Kärpät vidare med sammanlagt 5–4.