”Jag hade inget val”

Hedström talar ut om flytten till KHL

HOCKEY

Flytten till Moskva ska få fart på karriären igen.

Nu berättar Jonathan Hedström, 30, varför han bryter kontraktet med Timrå.

– Jag hade egentligen inget annat val, säger han.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
”Ser fram emot det” Jonathan Hedström lämnar Timrå med omedelbar verkan. Om visumhandlingarna blir klara åker han till Moskva på fredag.

Precis som Sportbladet avslöjade redan i måndags kväll lämnar Jonathan Hedström elitserien för KHL och spel med klassiska storlaget CSKA Moskva.

För en vecka sedan gick Hedström in till Timrås sportchef Stefan Lindqvist och berättade att CSKA Moskva ville köpa loss honom.

Då hade den förre landslagsforwarden bänkats i den sista matchen före landslagsuppehållet.

– Jag sa som det var till ”Linkan”: att jag hade kört fast och behövde göra något nytt, säger Hedström.

”Har varit jobbigt”

Beslutet att lämna Timrå har vuxit fram under de senaste veckorna.

– Det har egentligen varit jobbigt en längre tid. Korsbandsskadan förra säsongen, avstängningen tidigare i höst och all skit som skrivits om mig, säger han.

Att en konflikt med tränaren Charles Berglund ska var orsaken till att han bryter kontraktet med Timrå förnekar Hedström bestämt.

– Det är ju ett exempel på en grej som varit jobbig. Vi är inte ens är ovänner, men det har liksom inte spelat någon roll vad jag har sagt.

– Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, men det känns som jag fått oförtjänt mycket skit. Det har egentligen bara skrivits negativa grejer. Att jag sågas för att jag är dålig på isen kan jag ta, men det har handlat om så mycket annat.

Lämnar direkt

Avtalet med Timrå innebär att han lämnar klubben med omedelbar verkan. Hedström avstår dessutom sitt ekonomiskt fördelaktiga optionsår över nästa säsong.

Hustrun Helen och de två barnen stannar kvar i Sundsvall. I Moskva ska Hedström dela lägenhet med klubbens två andra svenskar – Mikael Wahlberg och Mika Hannula.

Om visumhandlingarna blir klara åker han till Moskva på fredag.

– Nu ser jag bara fram emot att få köra i gång, och jag har egentligen allt att vinna. Det kan ju knappast gå sämre än vad det gjort på slutet, säger Hedström och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM