Nilsons måltorka äntligen över

Gjorde första målet för säsongen

HOCKEY

Efter åtta matcher utan poäng petades Marcus Nilson från Lokomotiv Jaroslavls startuppställning. I lördagens möte med Ak Bars Kazan kom till sist det förlösande första målet.

Marcus Nilsson.

Det var i inledningen av den första perioden som Nilson fick pucken vid den offensiva blålinjen. Med hjälp av sin höga fart kunde han enkelt ta sig förbi sin försvarare för att sedan, med en skottfint, grundlura målvakten Wade Dubielewicz och lägga in pucken i öppet mål. Trots det kunde Kazan repa sig och vinna med 4-3 efter straffar.

Målet var Nilsons första för säsongen. 30-åringen lämnade frysboxen i Calgary Flames för att få fart på karriären i Lokomotiv Jaroslavl. Åtta matcher utan poäng blev likafullt för mycket för den finske coachen Kari Heikkilä som förpassade honom till läktaren tiden före Karjala Cup.

Efter landslaguppehållet har Nilson fått dra på sig matchstället igen, men istiden i fjärdekedjan har varit begränsad.

Desto bättre går det för Richard Lintner. Med bara fyra sekunder kvar av ordinarie matchtid i mötet med Metallurg Magnitogorsk satte han sitt andra mål för kvällen – och ordnade en poäng åt sin nya klubb Dynamo Minsk.

ARTIKELN HANDLAR OM