Wahlberg sparkas från CSKA Moskva

”Han har inte räckt till sportsligt”

HOCKEY

CSKA Moskva sparkar Mikael Wahlberg, 31.

– Han har inte räckt till sportsligt, säger Wahlbergs agent Christian Sjögren till sportbladet.se.

Mikael Wahlberg.

Centern Mikael Wahlberg, som förra säsongen spelade i allsvenska Malmö, fick i juni överraskande ett kontrakt med ryska storklubben CSKA Moskva.

Men han har haft svårt att platsa och bara noterats för sex poäng (1+5) på 27 matcher och har minus sex i plus/minus-statistik.

Nu väljer CSKA att göra sig av med svensken.

– Han har inte räckt till sportsligt, men han har gjort det bra som klarat av såpass många matcher i Europas bästa liga, säger agenten Christian Sjögren.

”Inte acceptabelt bud”

Wahlberg blir kvar i Ryssland tills alla praktiska detaljer är lösta.

– Först och främst vill jag ha ut mina pengar som jag har rätt till från CSKA. Jag har fått ett bud som inte är acceptabelt, enligt mitt kontrakt har jag rätt till två tredjedelar av den kvarvarande lönen. Jag tänker stanna kvar här tills det löser sig, säger Wahlberg till Sydsvenskan.

Sedan återstår att se om han återvänder till svensk ishockey. Wahlbergs förra klubb Malmö, där han spelade åtta säsonger på raken innan Rysslandsäventyret, ligger bra till.

– Visst kan jag tänka mig att spela för Malmö. Jag är i bra form och har familjen kvar, men ska jag vara ärlig har jag inte funderat så mycket på det, säger Mikael Wahlberg till Sydsvenskan.