Rekordsnabb comeback för Magnus Johansson

Tillbaka i KHL-slutspelet – och kan spela VM i vår

Foto: Stefan Jerrevång
Tillbaka Magnus Johansson gör blixtsnabb comeback i KHL-slutspelet.
HOCKEY

Borta resten av säsongen löd den första prognosen.

På onsdag gör Magnus Johansson comeback – mindre än tre veckor efter axelskadan.

– Det är inte bara ett test. Jag kommer att spela, säger han.

Den 20 februari skadade Magnus Johansson ett par axelfästen efter att ha knuffats in i sargen av Salavat Julajevs Aleksandr Perezjogin. Det meddelades att säsongen i Ryssland var över och att även VM låg i farozonen.

Men på onsdag finns Johansson med på isen då Atlant Mytisjtji tar emot Metallurg Magnitogorsk i den första kvartsfinalen av fem.

– Skadan är okej. Det är inte bara ett test mot Magnitogorsk. Jag kommer att spela, säger Johansson till Atlants officiella hemsida.

”Vår ledande försvarare”

Johansson anmälde sig tillgänglig för spel redan inför den andra åttondelsfinalen mot Traktor Tjeljabinsk, men lagledningen stoppade honom från spel. Atlant kunde trots det slå ut Traktor med 3-0 i matcher.

Lagets finländske stjärna Esa Pirnes har även han missat inledningen av slutspelet. Pirnes befinner sig fortfarande i Finland tillsammans med sin fru då parets nyfödda dotter har problem med hälsan. När han återvänder till Ryssland är oklart.

– Johansson är vår ledande försvarare och det betyder mycket för vårat lag att han finns med i kvartsfinalen. Det andra har jag ingen kommentar till, säger Atlants tränare Fjodor Kanarejkin i en intervju med tidningen Sport-Express.