Tillbaka som hjälte

Ur frysboxen – då sköt
Nilson sitt lag till final

Foto: Bildbyrån
Marcus Nilson.
HOCKEY

Johan Åkerman är inte ensam.

Även Marcus Nilson vet hur man gör en lyckad comeback.

Efter att ha varit petad i tre matcher blev han målskytt när Lokomotiv Jaroslavl kvalificerade sig för final i KHL-slutspelet.

Det är något speciellt med svenskar och comebacker i Lokomotiv Jaroslavl. I lördags spelade Johan Åkerman sin första match efter en månads skadefrånvaro. Resultatet blev en 6-1-seger efter ett mål och två assist från 36-åringens klubba.

Men i samband med Åkermans återkomst petades i stället Marcus Nilson från lagets startuppställning.

Center i tredjefemman

– Visst, det är surt att sitta på läktaren, men det är lugnt. Jag har varit kass. Jag har haft mycket skador och då är det svårt att göra sig själv rättvisa. Just nu känns kroppen sådär, så det är nästan lika bra att jag sitter där jag sitter, sa Nilson efter att ha bevittnat sin tredje raka match från sidan.

I den femte semifinalen mot Metallurg Magnitogorsk var Nilson likafullt tillbaka på isen, som center i tredjekedjan. Och med 27 sekunder kvar av den andra perioden slog han till.

Jublade hejdlöst

I powerplay petade han in Lokomotivs 2-0-mål och jublade sedan vilt efter den förlösande fullträffen.

Det skulle också bli matchens slutresultat, vilket betyder att Lokomotiv är klara för final i Gagarin Cup efter 4-1 i matcher. Där väntar antingen Tony Mårtenssons Ak Bars Kazan eller Mattias Weinhandls Dynamo Moskva.

Nils-Petter Dufva