Dynamos coach avgår

Kotov lämnar svensklaget efter tung inledning

HOCKEY

Svensklaget Dynamo Moskva står utan coach.

På onsdagskvällen meddelade Sergej Kotov sin avgång.

– Jag är trött på att övertala stjärnspelare att göra sitt jobb, säger Kotov.

Foto: Bildbyrån

På presskonferensen efter Dynamo Moskvas 2-4-förlust mot Severstal Tjerepovets avsade sig Sergej Kotov huvudansvaret för laget med omedelbar verkan. Ett besked som inte accepterades av presidenten Michail Gorovkov.

– Aldrig. Han kommer att fortsätta, säger Gorovkov till Sovjetskij Sport.

– Jag bryr mig inte. Mitt beslut är slutgiltigt. Jag kommer inte tillbaka, säger Sergej Kotov.

Kotov befordrades inför den säsongen efter att ha varit assisterande tränare till tjecken Vladimir Vujtek. Men på säsongens nio inledande matcher har Dynamo bara lyckats skrapa ihop elva poäng.

Förnekar slagsmål

Förra veckan påstod den ryska tidningen Sport-Express att slagsmål på träningarna förekommit – svenskarna Linus Omark och Johan Harju mot Dmitrij Afanasenkov och Denis Tolpeko. Något som inte stämmer.

– Det är total nonsens. Blir jag arg håller jag det för mig själv, jag slåss aldrig. Och de svenska killarna är lugna, säger Dmitrij Afanasenkov till Sport-Express.

Trots det lämnade Afanasenkov Dynamo i söndags och tog en personlig revansch genom att göra två mål i debuten med Lokomotiv Jaroslavl.

Weinhandl i topp

Enligt uppgifter är även Maksim Pestusjko och den OS-meriterade centern Ivan Neprjajev på väg bort, då de är missnöjda med speltiden.

Förlusten mot Severstal var Dynamos fjärde på fem matcher. Mattias Weinhandl gjorde ett mål och leder lagets interna poängliga med åtta poäng (4+4) på nio matcher.