Gerber svårt skadad

Fick fraktur på nackkotan

HOCKEY

Martin Gerber, tidigare Färjestad, har skadat nacken svårt.

Skadan är allvarlig – men inte livshotande.

– Han kan glömma ishockey de närmsta sex månaderna, säger doktor Igor Suvorov.

Martin Gerber – här i den schweiziska landslagströjan.

Det var i söndagens KHL-match mot Vitiaz Tjechov som Atlant Mytisjtjis målvakt, Martin Gerber, skadades svårt.

I slutet av den andra perioden blev schweizaren pååkt av en spelare i motståndarlaget. Efter undersökning direkt på plats fördes han av isen och vidare till sjukhus. En fraktur på fjärde halskotan lyder den första diagnosen.

”Väldigt allvarlig”

– Skadan är väldigt allvarlig. Tack gud för att inte ryggmärken verkar vara skadad och att det inte är någon fara för hans liv, säger doktor Igor Suvorov till lifesports.ru.

– Alla hade hemsk panik. Sen ringde hans tolk till sjukhuset och vi fick veta att det inte var livshotande, säger lagkamraten Maksim Semjonov.

Två månader på sjukhus

De första rapporterna under måndagen säger att Gerber har känsel i såväl armar som benen. Har har flyttats från ett sjukhus till ett annat där bättre medicinsk utrustning fanns att tillgå. Under måndagen kommer fler tester att göras för att fastslå hur allvarlig skadan är.

Tjechov har varit en svårt olycksdrabbad plats i ishockeysammanhang. Så sent som i fjol avled 19-årige Aleksej Tjerepanov när Avangard Omsk var på besök.

35-årige Gerber flyttade till Ryssland i höstas. Tidigare har han gjort sex säsonger i NHL och vunnit SM-guld med Färjestad.

ARTIKELN HANDLAR OM