Lugnande besked för Gerber

Skadan inte så allvarlig som först befarat

HOCKEY

Den tidigare Färjestadsmålvakten Martin Gerber kan vara tillbaka på isen betydligt tidigare än väntat.

I stället för en fraktur rör det sig om förskjutning av fjärde halskotan.

– Enligt läkarna kommer Gerbers återhämtning ta veckor, inte månader, säger Atlant Mytisjtjis general manager Andrej Verevko till Sovjetskij Sport.

Foto: AP
Martin Gerber.

Det var i söndagens KHL-match mot Vitiaz Tjechov som Atlant Mytisjtjis målvakt Martin Gerber – tidigare SM-guldmedaljör med Färjestad – blev pååkt av en motståndare.

Efter undersökning direkt på plats fördes han av isen och vidare till sjukhus. En fraktur på fjärde halskotan löd den första diagnosen.

Inget brott

– Skadan är väldigt allvarlig. Tack gud för att inte ryggmärken verkar vara skadad och att det inte är någon fara för hans liv, sa Igor Suvorov, doktor vid Podolsk sjukhus, till lifesports.ru på söndagskvällen.

Måndagens tester kom med positivare besked.

De första rapporterna meddelade att Gerber hade känsel i såväl armar som ben. Han flyttades till ett sjukhus med bättre medicinsk utrustning, där det senare kunde fastställas att det inte rör sig om ett brott, utan en förskjutning.

I stället för två månader på sjukhus och minst ett halvår utan hockey, som den första domen löd, väntas Gerber vara tillbaka på isen inom ett par veckor.