Bengt-Åke Gustafsson kandidat till KHL-jobb

HOCKEY

Svensklaget St Petersburg har sparkat tränaren Ivan Zanatta.

Nu nämns förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson som tänkbar ersättare.

– Jag är absolut intresserad, säger han till TT.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Bengt-Åke Gustafsson.

Gustafsson fanns med i spekulationerna som ny tränare i toppklubben redan efter förra säsongen och nu är hans namn uppe igen. Intresset är ömsesidigt.

– Det är en klubb med bra resurser, ett namnkunnigt lag och det ligger bra till rent geografiskt gentemot Sverige. Jag har inte hört något från klubben ännu utan det får min agent sköta, säger Gustafsson.

Tre svenskar finns redan i St Petersburg. Radarparet Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson fick på tisdagen sällskap av backen Johan Fransson som då blev spelklar. Bengt-Åke Gustafsson kan bli näste svensk in i laget som har underpresterat hittills och bara ligger på 14:e plats i ligan.

Tjecken Vaclav Sykora tar över tillfälligt och klubbens ordförande Alexander Medvedev säger till tidningen Sport-Express att en permanent lösning ska vara klar till landslagsuppehållet i november. Enligt Medvedev finns fem kandidater och Sykora är en av dem.

Bengt-Åke Gustafsson har varit ledig sedan han lämnade Tre Kronor efter VM-bronset i maj och är beredd att börja jobba igen.

– Jag är helt klart sugen. Jag ser väldigt mycket matcher på tv och förhoppningsvis börjar det röra på sig i samband med landslagsuppehållet, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM