Tung debut för Fransson i KHL

Mest speltid av alla – men på isen vid samtliga baklängesmål

HOCKEY

Efter alla turer – nu har Johan Fransson debuterat i KHL.

Svensken hade mest speltid i hela Sankt Petersburg.

Men det hjälpte inte, krislaget förlorade arméderbyt mot CSKA Moskva.

– Vi spelar inte till slutsignalen och det är ett allvarligt problem för oss, säger Sankt Petersburgs tillfällige tränare Vaclav Sikora.

Johan Fransson.

Turerna har varit många. Men, som Sportbladet avslöjade, blev Johan Fransson spelklar för SKA Sankt Petersburg under tisdagen.

Ett dygn senare gjorde han debut för sin nya klubb .

Fransson fick genast bekänna färg, då han noterades för speltiden 24.18 – drygt fyra minuter mer än någon annan i Sankt Petersburg.

Svenska radarparet splittrat

Sankt Petersburg fick också en drömstart på arméderbyt mot CSKA Moskva. Redan efter 17 sekunder spelade Tony Mårtensson, som inför matchen splittrades från tidigare radarpartnern Mattias Weinhandl, fram till Maksim Susjinskijs 1-0-mål.

Innan den första perioden var över satte sedan Weinhandl 2-0 till Sankt Petersburg.

Men sen tog det stopp för svenskframgångarna.

På isen vid samtliga baklängesmål

Inom loppet av elva minuter i skarven mellan den andra och tredje perioden vände CSKA från 0-2 till 3-2, vilket också blev slutresultatet. Och debutanten Fransson fanns på isen vid alla baklängesmålen.

– Vi förlorar koncentrationen och slutar spela innan matchen är över. Det är ett allvarligt problem för oss. Vi spelar inte varje byte som vi borde. Då är det enkelt att göra misstag och svårt att göra mål, säger Vaclav Sikora, som tillfälligt tagit över tränarsysslan i Sankt Petersburg, till Sportbox.ru.

Förlusten var Sankt Petersburgs tredje raka. Klubben ligger för närvarande på en föga smickrande sjundeplats i KHL:s västra konferens.

ARTIKELN HANDLAR OM