Konstmål av Zinovjev

Sköt mellan benen

HOCKEY

Här spelar Robert Nilsson fram till Sergej Zinovjevs konstmål.

Storlaget Salavat Julajev Ufa fortsätter att ösa in mål framåt, men släpper också in flest i andra änden.

– Tyvärr förstod inte alla spelare att det här var en speciell match för mig, säger Salavats tränare Vjatjeslav Bykov efter 4-5-förlusten mot CSKA Moskva.

Salavat Julajev Ufa är KHL:s målgladaste lag – och blir en dag bättre för varje år.

2008 nådde de 100 fullträffar den 21 november, i fjol kom de upp i samma notering den 20 november och i år blev det nya rekorddatumet den 19 november – i och med fredagens 6-5-seger mot Dynamo Minsk.

Nu har Vjatjeslav Bykov dessutom hittat ett komplement till den fruktade förstakedjan med Aleksandr Radulov och Patrick Thoresen.

Efter succén i Karjala Cup har Robert Nilsson, som inledde säsongen som center, flyttats till en forwardsplats i andrakedjan tillsammans med OS-stjärnan Sergej Zinovjev.

Trädde klubban mellan sina egna ben

I deras första match tillsammans spelade Nilsson fram till två Zinovjev-mål. Mot CSKA Moskva iklädde sig svensken framspelarrollen på nytt, då Zinovjev stod för ett konstmål.

I numerärt överläge backade den graciöse centern in framför mål, trädde klubban mellan sina egna ben och prickade in 2-1 till Salavat.

Trots det kunde CSKA vinna med 5-4 efter straffavgörande.

– För mig var det här en speciell match. Tyvärr förstod inte alla spelare det, säger Vjatjeslav Bykov, som tidigare tränat CSKA Moskva, till Salavats hemsida.

Ersberg bänkad

Salavat är bäst framåt, men också sämst i bakåt. Efter 26 matcher har de släppt in flest mål av alla lag i KHL – 88 stycken.

– Vi är dåliga i defensiven, konstaterar Bykov.

Målvaktsförvärvet, Erik Ersberg, följde matchen mot CSKA från bänken och har inte spelat sedan hemmadebuten mot Barys Astana för två veckor sedan, då han blev utbytt i den andra perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM