Svenska toppduon sågas hårt i Ryssland

”Vi gjorde ett misstag med dem”

HOCKEY

Tre svenskar blev en.

Nu har Neftechimik Nizjnekamsks tränare, Vladimir Krikunov, talat ut om de misslyckade värvningarna av Daniel Fernholm och Björn Melin.

– Vi trodde att det fanns fler spelare av samma klass som Niklas Persson. Tyvärr var det inte så, säger han.

Foto: Kai Rehn, Jimmy Wixtröm
Björn Melin och Daniel Fernholm

Vladimir Krikunov, som tidigare varit förbundskapten för såväl Ryssland som Vitryssland, är känd för sin frispråkighet.

I en intervju med det ryska hockeymagasinet Hot Ice har han svarat på läsarnas frågor om hösten med hans nuvarande arbetsgivare, Neftechimik Nizjnekamsk.

”Fernholm helt enkelt dålig”

Och han gick hårt åt Daniel Fernholm och Björn Melin, som förra veckan fick sparken från KHL-klubben:

– Vi gjorde ett misstag med de två svenskarna. Niklas Persson gav oss rådet att värva Björn Melin, sen försvann han själv till NHL. Vi skulle ha skippat idén i det skedet. När vi inte hade Niklas, vad skulle vi då ha Björn till?

– Och Fernholm, han var helt enkelt en dålig back, säger Krikunov.

”Agenten har dåligt omdöme”

Krikunov har även förklarat sin önskan om att Persson, som är lagets ende kvarvarande svensk, skulle tacka nej till Karjala Cup.

– Persson missade försäsongen och försvann till NHL. Jag tror inte att han tränade bra där. Det är hans agents fel. Jag kan ärligt säga att den där agenten har dåligt omdöme. Persson skulle ha tillbringat försäsongen med oss, sen åkt över till NHL. Och om han inte platsade där skulle han ha återvänt till Nizjnekamsk i god fysisk form.

– På grund av det gav jag honom rådet att inte åka till den här fasen av Euro Hockey Tour. Efter att han var iväg med landslaget förra säsongen gjorde han bara en poäng i slutspelet. Landslaget i första hand och klubblaget i andra hand, så fördelar han kraften.

ARTIKELN HANDLAR OM