Jagas – av KHL-klubb

Bengt-Åke sökte visum i går: ”Ett intressant alternativ”

Foto: Foto: SCANPIX
Eftertraktad Flera KHL-klubbar har hört av sig till Bengt-Åke Gustafsson som verkar suger på att jobba i Ryssland.
HOCKEY

KOSICE. Samma dag som Tre Kronors praktfiasko besökte Bengt-Åke Gustafsson, 53, ryska ambassaden för att söka visum.

Sportbladet kan avslöja att Atlant återigen är på jakt efter den förre förbundskaptenen.

– KHL är ett intressant alternativ, absolut, säger Gustafsson.

Sportbladet pratade med Bengt-Åke Gustafsson strax före Tre Kronors möte med Norge i går. Då hade han tidigare på dagen besökt ryska ambassaden.

– Jag var där för att se hur man ska bära sig åt om det skulle gå fort med alltihop, det kan jag inte förneka, säger Gustafsson som bekräftar att flera KHL-klubbar har hört av sig.

”Måste tänka själv”

– Jag har inga anbud, bara intresseförfrågningar. Det finns intresse och om det händer någonting måste man se till så att allt fungerar. Tidigare har allt skötts genom förbundet, men nu måste jag tänka till själv.

Så hur fungerar det?

– Normalt sett tar det fem arbetsdagar innan man får hem alla papper som ska fixas.

Gustafsson – som inte fick fortsatt förtroende i Zürich – vill inte berätta vilka klubbar det rör sig om. Men enligt uppgifter till Sportbladet är det Atlant Mytisjtji, som ville ha Gustafsson redan i somras, som är det hetaste alternativet.

”Jätteintressant”

– Atlant är jätteintresserade och Gustafsson ska träffa klubben inom kort, säger en källa.

– KHL är ett intressant alternativ, absolut, med mycket bra spelare och en utveckling som går framåt hela tiden, säger Gustafsson själv.

Skulle du vilja vara här i Kosice som förbundskapten?

– Självklart vill man vid såna här tillfällen vara med när det drar ihop sig till VM. Men jag ser fram emot att följa laget de närmaste veckorna och önskar Pär Mårts lycka till.

FAKTA

KAN FLYTTA TILL MOSKVA

Namn:  Bengt-Åke Gustafsson.

Född: 23 mars 1958.

Aktiv karriär: Bengt-Åke spelade för klubbarna Bofors, Färjestad,  Edmonton Oliers, Washington Capitals och VEU Feldkirch under sin spelarkarriär. Han spelade även en hel del i landslaget med två VM-guld som tyngsta meriter.

Tränarkarriär: Har som tränare lett Schweiz landslag, VEU Feldkirch, Langnau, Färjestad, Sveriges  landslag och senast Zürich. Största meriten som tränare är OS-guldet med Tre Kronor 2006.

Aktuell: Jagas av flera KHL-klubbar – hetaste alternativet för den förre förbundskaptenen verkar vara Atlant Mytisjtji, en klubb strax utanför Moskva.

ARTIKELN HANDLAR OM