Hossa nobbar Bengt-Åke

Slovaken vill inte spela i Atlant HK

Foto: BILDBYRÅN
Marcel Hossa.
HOCKEY

Marcel Hossa, 29, ratade Bengt-Åke Gustafssons HK Atlant.

Nu är slovaken i stället klar för Spartak Moskva.

Marcel Hossa, lillebror till Marian Hossa, spelade i Mora under lockoutsäsongen 2004-05. För två säsonger sedan, då han spelade i Dynamo Riga, vann han KHL:s målliga med 35 mål på 56 matcher i grundserien. Utöver det svarade han för 19 assists.

Hossa värvades efter succén i Riga till penningstinna Ak Bars Kazan, men där nådde han inte alls upp till de högt ställda förväntningarna och efter 31 poäng (16+15) på 51 matcher i grundserien och 3 poäng (2+1) på åtta matcher i slutspelet valde Hossa och Ak Bars Kazan att gå skilda vägar.

”Seriösa samtal med Atlant”

Nu flyttar Marcel Hossa till Moskva. Men inte för att spela under Bengt-Åke Gustafssons ledning i Atlant. I stället vann Spartak Moskva dragkampen.

– För två månader sedan hade vi seriösa samtal med Atlant. Vi var mycket nära en överenskommelse då och även nu i måndags visste jag inte exakt om Marcel skulle hamna i Spartak eller Atlant, säger agenten Vladimir Vujtek till Sovjetskij Sport.

Hossa hoppas på en nytändning under Victor Pachkalins ledning. Spartak Moskva har fem slovaker i laget sedan tidigare.

– Det gör att Hossa kommer känna sig bekväm. Jag är dessutom säker på att han får spela cirka 20 minuter per match, vilket kommer innebära att han gör 25-30 mål under säsongen, säger Vujtek.