Svenskbacken lämnar KHL - efter en match

"Med elva backar blir det lite speltid"

Foto: BILDBYRÅN
David Printz tvingas bort från sitt KHL-lag.
HOCKEY

David Printz, 32, lämnade Djurgården efter säsongen för KHL-klubben HC Slovan Bratislava.

Men sejouren blev kort, efter bara en match tvingas svenskbacken nu lämna klubben.

- Vi var elva backar i laguppställningen så då blev det lite speltid, säger backen till Sportbladet.

När Djurgården degraderades till allsvenskan lämnade stora delar av laget klubben. En av dem var backen David Printz. Efter fem år i Stockholmsklubben skrev han på för slovakiska KHL-klubben HC Slovan Bratislava där han bland annat återförenades med forne lagkompisen Joseph Boumedienne.

Värvade två lockoutbackar

Men tiden i Slovakien blev kort. David Printz spelade med laget under European Trophy men sedan hann han bara med en match i KHL innan han blev petad.

Klubben har sedan också värvat lockoutade NHL-backarna Lubomir Visnovsky och Andrej Sekera och nu meddelar klubben alltså att David Printz lämnar laget.

- Redan innan NHL-backarna kom in så var det inte så mycket speltid, sen blev det ännu mindre när de kom in, säger Printz och fortsätter:

- Jag hörde mig för lite hur planerna var och fick då höra att de fundera på att köpa ut mig. Så då gjorde dem det och just nu känns det helt okej.

"Vill stanna utomlands"

Den 32-årige backen med 291 elitseriematcher på meritlistan är nu på jakt efter en ny klubb.

- Jag vill fortfarande utomlands, men jag kanske inte kan välja och vraka med lockouten, det är en tuff marknad. Jag har inte fått några anbud nu direkt men kommer det så får man ta ställning till det då, säger David Printz.