Återförenas med Ovetjkin

Foto: SCANPIX
Bäckström och Ovetjkin.
HOCKEY

Sportbladet berättade om det tidigare i dag.

Nu är det klart – Nicklas Bäckström, 24, har skrivit på för Dynamo Moskva, där han återförenas med superstjärnan Alexander Ovetjkin.

– Jag vill spela ishockey och det här är en kul utmaning, säger Bäckström till SVT.

Därmed är det också helt klart att Bäckström inte kommer spela med Brynäs i vinter.

I tisdag kom NHL med ett nytt bud i förhandlingarna om ett nytt avtal. Det möttes med optimism och förhoppningar om att säsongen äntligen ska komma i gång. Spelarfacket har fortfarande inte svarat på budet, men i går var optimismen om en snabb lösning betydligt mer dämpad.

Ovetjkin har jobbat hårt

Att Nicklas Bäckström nu väljer spel i Ryssland gör att allt mer talar för att en lösning på konflikten är en bra bit bort.

I Dynamo Moskva återförenas Bäckström med radarpartnern från Washington, Alexander Ovetjkin.

Den ryske superstjärnan har jobbat hårt för att locka Bäckström till Moskva:

– De har hört av sig och de är intresserad, det kan jag bekräfta. Både jag och Nicklas har pratat med Ovetjkin några gånger, det är han (Ovetjkin) som har skött snacket för Dynamos räkning, sa Bäckströms agent Gunnar Svensson i går till Sportbladet.

”Samma som med Zetterberg”

Enligt Gunnar Svensson handlar det om ett kontrakt som gäller så länge lockouten pågår. Därmed är det nu definitivt klart att Nicklas Bäckström inte kommer spela med Brynäs i elitserien i vinter.

– Ja, det är samma sak med Nicklas som med (Henrik) Zetterberg (Zug). Han spelar med Dynamo så länge det inte blir spel i NHL. Det ställningstagande som Hockeyligan har tagit gör ju att det inte finns några alternativ i Sverige och elitserien, säger Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM