Robert Nilsson får sparken

Torpedo Nizjnij vill inte ha kvar honom

HOCKEY

Han har inte spelat på en månad på grund av hjärnskakning.

Nu kommer nästa smäll: Robert Nilsson sparkas av Torpedo Nizjnij Novgorod.

– Vi har torskat mycket mot slutet, säger Nilsson till hockeysverige.se.

På fredagen uppger Torpedo Nizjnij Novgorod på sin officiella hemsida att klubben väljer att bryta samarbetet med Robert Nilsson, 27.

– Det stämmer vad som står på hemsidan att vi har kommit överens om att bryta kontraktet. Jag kan ha förståelse för det eftersom jag inte vet när jag kan vara tillbaka i spel igen. Det kan ta upp till en månad kanske, säger Nilsson till hockeysverige.se.

– Vi har torskat mycket mot slutet och det har inte gått speciellt bra så jag förstår om man vill ha in någon ny spelare snabbt.

Nilsson ådrog sig en hjärnskada i slutet av oktober och har varit borta sedan dess. Nu ska han hem till Sverige för att försöka ta sig tillbaka till isen.

”Träffa riktiga doktorer”

– Jag kommer åka hem till Sverige för att träffa riktiga doktorer. Här verkar man inte riktigt veta hur man ska ta hand om en hjärnskakning. De vill att jag ska spela men jag säger att jag inte kan det ännu. Jag kommer inte ta några risker när det gäller en huvudskada. Hade det varit ett brutet ben någonstans på kroppen hade det varit en annan sak, men nu handlar det om ett helt annat problem, säger han till hockeysverige.se.

Nilsson, som har gjort tolv poäng på sjutton matcher den här säsongen, bekräftar att klubbar har hört av sig till honom. Men innan han funderar över det vill han bli frisk.

ARTIKELN HANDLAR OM